KARAİSMAİLOĞLU: İKİSU KÖPRÜSÜ İLE TÜRKELİ-AYANCIK ARASINDA GÜVENLİ ULAŞIM SAĞLANDI

KARAİSMAİLOĞLU: İKİSU KÖPRÜSÜ İLE TÜRKELİ-AYANCIK ARASINDA GÜVENLİ ULAŞIM SAĞLANDI

ABONE OL
28 Mayıs 2022 09:05
KARAİSMAİLOĞLU: İKİSU KÖPRÜSÜ İLE TÜRKELİ-AYANCIK ARASINDA GÜVENLİ ULAŞIM SAĞLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, selde zarar gören İkisu Köprüsü ve kavşak imalatlarının tamamlanarak hizmete açıldığını vurguladı ve Türkeli-Ayancık arasında güvenli ulaşımın sağlandığının altını çizdi.

Yeni köprülerin selde tahrip olan eski köprülere göre çok daha iyi standartlarda inşa edildiğine dikkati çeken Karaismailoğlu, “Köprülerin ayak açıklıklarını önceki köprülere göre artırdık ve kemer formu vererek oluşabilecek aşırı yağışlarda daha fazla miktarda suyun geçişine uygun hale getirdik” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İkisu Köprüsü’nün açılışında konuştu. Herkesi derinden üzen bir sel felaketi yaşandığını anımsatan Karaismailoğlu, “Devlet ve millet omuz omuza vererek ilk andan itibaren vatandaşlarımızın hayatının en kısa sürede normale dönebilmesi için var gücümüzle çalıştık. O günlerde ellerimizi birbirimize uzattık, sımsıkı sarıldık ve devlet olarak sizleri bir an dahi yalnız bırakmadık. Artık sel olsun, deprem olsun tüm doğal afetlere karşı çok daha güçlü ve hazır bir Türkiye var. Bu gerçeği Elazığ ve İzmir depremlerini yaşayan vatandaşlarımız gördü. Sizler de yaşadığınız sel felaketinde Türkiye’nin gücüne yakinen şahit oldunuz” ifadelerini kullandı.
SELDE ZARAR GÖREN TÜM BÖLGELERE ZAMAN KAYBETMEDEN ULAŞTIK
Selden etkilenen tüm bölgelere zaman kaybetmeden devletin tüm birimleriyle ulaştıklarını kaydeden Karaismailoğlu, şöyle devam etti;
“Hasar gören bölgeleri topyekûn omuzlarımızın üstüne aldık ve çok kısa bir sürede hayatı normale döndürdük. Hükümet olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla, özel sektörümüzle, sivil örgütlerimizle, tüm hayırsever vatandaşlarımızla seferber olduk. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı tüm birimleri selde zarar görenlerin yardımı için seferber ettik. İhtiyaç duyulan her türlü personel, araç-gereç ve teçhizatı çok kısa sürede afet bölgelerine ulaştırdık. Varılmadık köy, bakılmadık yol, girilmedik sokak bırakmadık. Kapısı çalınmadık ev, halinden habersiz olduğumuz tek bir vatandaşımızı koymadık. Tehlikeli alanlarda mahsur kalan kardeşlerimizi hızla güvenli bölgelere naklettik. Ayancık ve Türkeli’nde bulunan vatandaşlarımızın araçlarıyla tahliyesi için Türkeli’ye arabalı vapur getirdik ve Kastamonu’nun İnebolu Limanı’na güvenle ulaştırdık. Türkeli ve Çatalzeytin arasındaki geçişi sağlayana kadar geçen sürede vatandaşlarımızı helikopteriyle ailelerinin, sevdiklerinin yanlarına kavuşturduk. Selde denize akan ve deniz trafiğini tehlikeye düşüren 64 bin 700 metreküp tomruğu, ilk defa uyguladığımız çelik ağ sistemi ile denizden topladık. Afet sırası ve sonrasında kurumsal ve profesyonel yaklaşım ve çözümlerle tüm süreçlere müdahale ettik ve selden etkilenen yollara karayolları ekiplerimizi süratle sevk ettik.”
VERDİĞİMİZ SÖZLERİ EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE TEK TEK YERİNE GETİRİYORUZ
Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta 115 kilometre uzunluğunda yolun hasar gördüğünü ve 8 köprünün de tahrip olduğunu hatırlatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Kastamonu’da; Türkeli-Çatalzeytin arası bağlantıyı sağlayan Çatalzeytin Köprüsü’nün yerine yenisinin 52 gün gibi rekor sürede inşa edildiğini söyledi. 69 günde de Bartın’da bulunan Kumluca-2 Köprüsü’nün tamamlandığına dikkati çeken Karaismailoğlu, ardından Kavlakdibi Köprüsü’nün hizmete verildiğini kaydetti. Sinop’ta bulunan 564 kilometre yol ağının 54 kilometrelik kesiminde hasar meydana geldiğini aktaran Karaismailoğlu, “Ayancık Türkeli arasındaki İkisu Köprüsü, Ayancık Şehir Merkezinde bulunan Terminal Köprüsü ve Şevki Şentürk Köprüsü yıkılmıştı. Afetin hemen ardından Sinop genelinde iş makinaları ve personellerimiz ile çalışmalara hemen başladık. Yollardaki teressübatı süratle temizledik. Tahkimat ve asfaltlama çalışmaları yaptık. Yıkılan köprülerin yerine, 48 saat içerisinde inşa edilen panel köprü ve prefabrik menfezlerle bölgede kapanan tüm yolları ve hasar gören kesimleri hızla trafiğe açtık. Sizlere en kısa sürede kalıcı yollarımızı ve köprülerimizi inşa edeceğimizin de sözünü verdik ve verdiğimiz sözleri eksiksiz bir şekilde tek tek yerine getiriyoruz. 29 Kasım 2021 tarihinde 110 metre uzunluğundaki Ayancık Terminal Köprüsü’nü 80 gün gibi rekor bir sürede tamamlayarak trafiğe açtık. Ardından Aralık ayında Ayancık Çayı üzerinde inşa ettiğimiz 144 metre uzunluğundaki Şevki Şentürk Köprümüzü tamamlayarak hizmete verdik. Ayancık Terminal Köprüsü ve Şevki Şentürk Köprüsü ile Ayancık Şehir Merkezinin her iki yakasında kesintisiz ve konforlu ulaşımı tesis ettik” değerlendirmesinde bulundu.


YENİ KÖPRÜLERİMİZİ ÇOK DAHA İYİ STANDARTLARDA İNŞA ETTİK
İkisu Köprüsü ve kavşak imalatları ile de Türkeli-Ayancık arasında güvenli ulaşımın sağlandığının altını çizen Karaismailoğlu, “Ayancık Çayı üzerinde, hasar gören İkisu Köprüsü’nün yerine yeni güzergah doğrultusunda inşa ettiğimiz İkisu Köprüsü 140 metre uzunluğunda. Yapımında 68 adet fore kazık kullandığımız ve 5 açıklıklı olarak tesis ettiğimiz köprümüz, taşıt trafiğine bitümlü sıcak karışım kaplamalı hizmet verecek. Yeni köprülerimizi selde tahrip olan eski köprülere göre çok daha iyi standartlarda inşa ettik. Köprülerin ayak açıklıklarını önceki köprülere göre artırdık ve kemer formu vererek oluşabilecek aşırı yağışlarda daha fazla miktarda suyun geçişine uygun hale getirdik” diye konuştu.
YALAN VE İFTİRA SİYASETİNE BAŞVURUYORLAR
“İnsanlar ne kadar az düşünürlerse o kadar çok konuşurlar” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, konuşmasında şunları kaydetti;
“Bizim muhalefet de tam bu şekilde, az düşünüp, çok konuşuyorlar. Yalan ve iftira siyasetine başvuruyorlar. Türkiye’yi yönetmeye talip olanlara bakar mısınız? Milleti için canla başla çalışan, 20 yılda ülkemize ilkleri yaşatmış, vatandaşı için canını hiçe saymış Cumhurbaşkanımıza iftira atıyorlar. Siz yalanlarınızda boğulmaya mahkumsunuz. Açılan davalar, çürütülen yalanlar yüzlerini hiç kızartmıyor. Her defasında hüsrana uğrasalar da iftiradan vazgeçmiyorlar. Hukuk ve milletimizin vicdanında yargılanacak, hesap verecekler. Muhalefetin iftira dışında bir fikri düşüncesi planı var mı? Yok! Ortada proje var mı? Yok. Vatandaşımızın derdini çözecek bir planı var mı? Yok. Muhalefet yok’ları oynamaya devam etsin. Ne demiş Veysel; Anlatamam derdimi dertsiz insana, Dert çekmeyen dert kıymetin bilemez. Biz milletimiz için dert çekmeye yemin ettik. Biz çalışacağız, siz sefa sürmeye devam edin! Her zaman milletin yanında, vatandaşın başının sıkıştığı yerde olacağız.”
SİNOP’UN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 19 MİLYAR LİRANIN ÜSTÜNDE YATIRIM YAPTIK
“Maalesef uzun yıllar boyunca Sinop’un en büyük sorunlarından biri ulaşım ağının çok zayıf olmasıydı” diyen Karaismailoğlu, yolları akarsulara benzetti. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Nasıl ki akarsular geçtikleri yere can verir, hayat katar. Yapılan her yeni yol geçtikleri yerlerin istihdamına, üretimine, ticaret, kültür ve sanatına can katar. Bu nedenle Sinop’un turizm faaliyetlerini, denizciliğini, tarımını, sanayisini geliştirecek yatırımların önünü açacak ulaşım ve iletişim projelerini bir bir hayata geçirdik. Yenilerine de devam ediyoruz. Son 20 yılda Sinop’un ulaşım ve iletişim altyapısına 19 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. 2003 yılında sadece 4 kilometre bölünmüş yolu vardı, 126 kilometre daha yaparak toplamda 130 kilometreye çıkardık. Toplam uzunluğu 11 bin 928 metre uzunluğunda tam 6 tünel inşa ettik. 2003’ten bu yana 9 bin 586 metre uzunluğunda 98 adet köprüyü tamamlayarak Sinopluların hizmetine verdik. Şu anda 5 milyar lirayı aşan proje bedeli ile Boyabat Çevre Yolu, Sinop Ayancık Devlet Yolu, Türkeli-Ayancık Ayrımı-Taşköprü Boyabat Ayrımı Yolu, Türkeli-Ayancık Ayrımı Erfelek-Sinop-Boyabat Ayrımı İl Yolu, Dikmen-Durağan Yolu ve Saraydüzü-Kargı-Osmancık Ayrımı Yolu gibi 8 ayrı karayolu projemizde devam ediyor. Ayrıca selde hasar gören yollarımızın yapım çalışmaları da devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.
NEREDE BU DEVLET DİYE BAĞIRILAN GÜNLERİ UNUTMADIK
Sel olsun, deprem olsun tüm doğal afetlere karşı çok daha güçlü ve hazır bir Türkiye’nin olduğuna dikkati çeken Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, hızla tahrip olan yolların ve yıkılan köprülerin kalıcı olarak eski hallerine nazaran çok daha yüksek standartlarda inşa edildiğini ve hizmete alındığını söyledi. Karaismailoğlu, “Maalesef böylesi kısa sürelerde yakalanan başarıları daha önce yaşadığımız bu tür afetlerde görev alan hükümetler gösteremediği için yaşanan acılar çok büyük olmuştu. Nerede bu devlet diye bağırılan günleri unutmadık. Peki, o günler ile bugünler arasında ne fark var. Tabi ki, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve Ak Parti farkı var. Bizim millet sevdasından, Türkiye sevdasından başka sevdamız yok. Tüm bu afet bölgelerini topyekûn omuzlarımızın üstüne aldık ve çok kısa bir sürede hayatı normale döndürüyoruz. Hükümet olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla, özel sektörümüzle, sivil örgütlerimizle, tüm hayırsever vatandaşlarımızla seferber olduk. Biz hiçbir zaman ideoloji siyaseti yapmadık. Biz hizmet için siyaset yapıyoruz ki, şehirlerimiz gelişsin, ülkemiz gelişsin, vatandaşlarımız geleceğe güvenle bakabilsin. Yeni yaptığımız yol ve otoyollarımızla, çok daha rahat, hızlı ve konforlu seyahatler yapıyoruz. Bunun yanında; yatırımlarımız sayesinde, yol güvenliği artarken, ölümlü trafik kazalarında ciddi azalmalar kaydettik. Bizim için halka hizmeti ‘Hak’ka hizmettir. Halkımızın ihtiyacı neyi gerektiriyorsa, oraya yatırımı ulaştırırız. Biz, geçit vermeyen dağları tünellerle, derin vadileri de viyadüklerle aşanlarız. Her şartta halkımızın hizmetine koşanlarız. Kimsenin şüphesi de olmasın yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Salt ideoloji siyaseti yapanlar bu ülkeyi hep uçuruma sürüklediler. Halkımız suyu getirenle testiyi kıranları çok iyi biliyor, iki zihniyet arasındaki farkı da çok iyi görüyor” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli