KIRIKHAN’DA 4414 HAK SAHİBİ TAPULARINA KAVUŞTU

KIRIKHAN’DA 4414 HAK SAHİBİ TAPULARINA KAVUŞTU

ABONE OL
8 Ocak 2023 11:35
KIRIKHAN’DA 4414 HAK SAHİBİ TAPULARINA KAVUŞTU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan’ın en büyük ve en gözde yayla merkezi olan Alan yaylasında oturan insanların 50 yıl süren hayalleri gerçeğe dönüştü ve 4414 hak sahibi tapularına kavuştu.


Yaz aylarında nüfusu 20 bine ulaşan Alan yaylasında oturan vatandaşlar, tapuları olmaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyorlardı. Yayla sakinler bu sıkıntıları Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’a ileterek çözüm istediler. Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’la beraber bir kaç kez Alan yaylasına giderek yayla sakinlerini ziyaret edip sorunlarını dinleyen Milletvekili Yayman, sorunun çözümü için gerekli mercileri arayarak sorunun çözümü için çalışmalara başlanması gerektiğini söyledi.
50 YILLIK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU
İlgili mercilerin çalışmaları 1 yıl kadar sürdü ve bu çalışmalar neticesinde Alan yaylası sakinlerinin sorunu çözüme kavuştu. 4414 hak sahibini ilgilendiren tapu dağıtım töreni bugün Gülşah Güler Sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. Törene, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, İlçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Tapu ve Kadastro Hatay Bölge Müdürü Tamer Taşkıran, Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, Ak Parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
YAYMAN: HAK SAHİPLERİNİ TAPULARINA KAVUŞTURDUK
Toplantıda konuşan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ‘Halkımızın 50 yıla yakın süren sorunların birini daha çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tam 4414 hak sahibini tapularına kavuşturduk. Alan yaylasında 1 geçen yıl başlatılan kadastro çalışmaları tamamlandı ve hak sahipleri tapularına kavuştular. Bundan sonraki süreç bu bölgede imar çalışması olacaktır. Belediye Başkanımız Ayhan Yavuz ve ekibi bu konuda gerekli çalışmaları yapacak ve buradaki gelişmenin önünü açacaktır. Yaparsa Ak Parti yapar sözü bir kez daha gerçekleşti ve 50 yıllık sorun ortadan kaldırıldı. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz‘ dedi.
Konuşmaların ardından temsilen 100’e yakın hak sahibine tapuları teslim edildi. Alan Yaylası sakinleri ise yaptıkları konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Tapu ve Kadastro ile Orman Bölge Müdürlüklerine ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

En az 10 karakter gerekli