Kırıkhan’da şebeke yenileme çalışmaları tam gaz devam

Kırıkhan’da şebeke yenileme çalışmaları tam gaz devam

ABONE OL
16 Kasım 2021 12:33
Kırıkhan’da şebeke yenileme çalışmaları tam gaz devam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), altyapı yatırımlarında hız kesmeyerek Kırıkhan ilçesinde hayata geçirdiği içme suyu şebeke inşaatında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 Çalışmalarına başlanan içme suyu şebeke çalışması ile Kırıkhan kaliteli ve modern altyapıya kavuşacak. Kırıkhan İçmesuyu Şebeke İnşaatı ile kaliteli ve modern içme suyu altyapının kazandırıldığının altını çizen HATSU Genel Müdürlüğü, sözleşme bedeli 3 milyon 577 bin 636 avro olan dev proje ile ilçe merkezindeki mahallelerin gayrisıhhi, eski teknoloji, ekonomik ömrünü tamamlamış, sürekli arızalanıp su kayıplarına sebep olan boruların bertaraf edildiğinin altını çizdi.

Çalışma kapsamında muhtelif çaplarda 15 bin metre şebeke yenileme ve 4 adet vana bağlantı çalışmasının yapıldığını açıklayan HATSU, uzun ömürlü borulardan olmak üzere 260 km içme suyu şebekesi imalat ve 5000 adet de abone bağlantı çalışması yapılacağını belirtti.

HATSU Genel Müdürlüğü, yeni içme suyu şebekesi ile su iletiminin daha da iyileşeceğini ve yer altında oluşan su kayıplarının da önüne geçileceğini vurguladı. 

En az 10 karakter gerekli