KUMLU’DA AFRİN ÇAYI ISLAH PROJESİ İLERLİYOR

KUMLU’DA AFRİN ÇAYI ISLAH PROJESİ İLERLİYOR

ABONE OL
30 Ocak 2023 12:42
KUMLU’DA AFRİN ÇAYI ISLAH PROJESİ İLERLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli, ilçede Afrin Çayı ıslah ve düzenleme projesinin tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı.

2 yıldan bu yana tonlarca atığı bölgeden temizlendiğini ve büyük bir çalışma gerçekleştiğini belirten Başkan Deli açıklamasında; “Bilindiği üzere 2019 yılının sonuna doğru kendi imkânlarımız ve hiç bir şekilde ihale edilmeden personelimiz ve iş makinalarımız marifetiyle çevre düzenlemesine başladığımız AFRİN ÇAYI ISLAH VE DÜZENLEME PROJEMİZ”’de şimdi geldiğimiz noktadayız. Yaklaşık iki yılı geçkin zamandır yapılan çalışmalar neticesinde onlarca metruk bina, yapı, hafriyat, gübre, çöplüğe çevrilen yerler vb. binlerle ifade edilen kamyonlarca malzeme temizlenip, yıkım yapılıp gereken anlaşmalar vatandaşlarla yapılmıştır yerine de gerekli temiz dolgu çalışmaları yapılmıştır. Bununla beraber peyzaj mühendislerince, mimarlarla hazırlan proje aşamalı olarak hataya geçirilmiştir. Yapılan çalışmaya karşı yapılan kasıtlı eleştirilerden dolayı da takdir gören çalışmalarımız vatandaşlarımızda her platformda dile getirilmiştir.

BİZE DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR EDERİM Vatandaşlarımız o bölgede yürüyemezken, geceleri o karanlıkta geçmeye korkarken, her an neyle karşılaşacağını bilmezken, şu anda gecenin kaçı olursa olsun güvenli bir şekilde ailesiyle yürüyüş yapıp dinlenmekte ve yeşilin nimetlerinden faydalanmakta, çocuklarımız çocukluğunu yasamaktadırlar nihayet. Tüm bu çalışmalar devam ederken 20 yıldır temizlenemeyen kanalımız yoğun taleplerimiz ve uğraşlarımızla Sayın Valimiz, İlçe Kaymakamımız, DSİ Müdürümüzün katkılarıyla da şimdi görülen tertemiz bir görüntüye kavuşturulmuştur. Yapılan çalışmalar hem sağlık, hem şehirleşme, hem görüntü, hem kullanışlılık, hem modernlik, hem de yakışır şekilde tamamlanmasından biz ekibimiz ve ilçemiz halkı büyük bir gurur duymaktayız.

Biz Kumlu’ya hak ettiği yere getireceğiz arkadaşlar bir yıldan bu yana da hiçbir engel tanımadan ilerliyoruz elhamdülillah. Tüm bunları yaşarken ve ve gece gündüz bizlerle emek edip çabalarken bizlere olumlu katkılarıyla destek vererek; AFRİN sırtındaki vatandaşlarımıza konut çalışmaları da yapılmalı, bu vatandaşlarımıza konutlar yapılmalı, o bölgede yeşil alanlara katılmalı, sosyal tesislere dönüştürülmeli diyen kıymetli büyüklerimize burada, bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu tavsiyelerden sonra zaten bizlerin üzerinde çalıştığımız tavsiyeler yolunda hızla adımlarımızı atıp en kısa zamanda bunları da hayata geçireceğiz. Yine bunun yanında çalışmalarımıza engel olurcasına; ne gerek vardı, seçim yatırımımı yapıyorsunuz, bugüne kadar nerdeydiniz, buraları tekrar eski haline getirirler diyerek yapılan çalışma ve emeğe karşı saygı duymayan art niyetli, hayatında hizmetten başka sadece siyasetten beslenen, yıllarca hizmetten uzak yaşamış, siyasetsiz hizmet olmaz diyen kıymetli vatandaşlarımıza da sadece üzüntülerimizi bilmelerini belediyem, emek veren personelim ve kurumum adına borç bilirim” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli