Erten Elektronik
Erten Elektronik
MASATLI: HATAY İÇİN 2026 AYAĞA KALKIŞ YILI OLACAK

MASATLI: HATAY İÇİN 2026 AYAĞA KALKIŞ YILI OLACAK

ABONE OL
3 Haziran 2024 12:03
MASATLI: HATAY İÇİN 2026 AYAĞA KALKIŞ YILI OLACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremde en fazla hasar alan Antakya ve Defne ilçelerinin 2026 yılı sonu itibariyle ayağa kalkmış olacağını ve insanların eskisi gibi kentleriyle gurur duymaya devam edeceklerini söyledi.

Yerel bir televizyon programında kent gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Vali Masatlı, önemli açıklamalarda bulundu. Gündemin en önemli konularından biri olan rezerv alanlarla ilgili konuşan Vali Masatlı, “Rezerv alanlarda öncelik proje bütünlüğü. Rezerv alanda yer alan hasarsız, az ve orta hasarlı yapılar proje bütünlüğünü bozuyorsa yıkılacak. Rezerv alan projesi sonrası hasarsız, az hasarlı ve orta hasarlı binaların sahiplerinden alınacak ödeme, yıkılmış, acil yıkılacak binaların sahiplerinden alınacak ödeme ile aynı olmayacak” dedi.

REZERV ALANLA İLGİLİ DEZENFORMASYON YAPILIYOR

Rezerv alanda oturan vatandaşların evlerinin yıkılması sonrası kanun gereği kira yardımı, eşya taşıma giderleri ve benzeri destekleri alacağını söyleyen Vali Masatlı, “Rezerv alanda anahtara anahtar verilecek. Bir ev varsa bir ev, iki ev varsa iki ev, işyeri varsa işyeri anahtarı verilecek” dedi.

Konuyla ilgili dezenformasyon yapıldığının savunan Vali Masatlı, “Ödemelerde adalet ve denge sağlanacak. Örneğin Elazığ deprem gördü. Deprem sonrası geri ödemeler 800 küsur TL, İzmir’de bin 400 küsur TL. Vatandaşımızı provoke etmek isteyenler farklı farklı senaryolar uyduruyor.

DEMİR MİKTARI DAHİ BORÇTAN DÜŞÜLECEK

Devlet bu yapmış olduğu rezerv alanlardaki konutlardan altyapı gideri almıyor. Yıkımda binaların durumuna göre, metrekareye göre belirlenmiş olan demir miktarı bile borçlanmadan düşecek. Vatandaşın demirle ilgili de bir kaybı yok” dedi.

 Hızlı bir tempo ile sürdürülen konut ve işyeri inşaatlarının olağanüstü bir durum yaşanmadığı sürece 2025 yılı sonu gibi kesinlikle bitmiş olacağını aktaran Vali Masatlı diğer bir taraftan altyapı ve yol çalışmalarının eş zamanlı olarak bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.

BİZİ GÖMMEDEN BİR ŞEY YAPILAMAZ!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ayrıca Hatay’ın Katarlılara satıldığı yönündeki söylentiye de yanıt verdi. “Antakya Antakyalılarındır” diyen Hatay Valisi Masatlı, “Kim kime neyi satmış? Neyi satabilir? Öyle saçma sapan bir şey olur mu? Antakya Antakyalılarındır. Yeniden imar çalışmaları hızlı bir tempo ile sürüyor ve kısa zaman içinde Antakyalılara teslim edilecektir. Kesinlikle böyle bir şey yok ve böyle bir şeyin olması düşünülemez. Böyle bir konunun insanların aklına bile gelmesi çok yanlış. Eğer bir kişinin bile aklına böyle bir şey geliyorsa, o kişinin bu topraklarla ve bu toprakların insanlarıyla bağlantısı yok demektir. Bu tür söylemler buradaki insanlarımızı bölmek ve buradaki insanlarımızın travmasını arttırmaya yönelik bir ifadedir. Şunu açık ve net olarak tekrar tekrar söylüyorum; Burada, ben dahil bizleri gömmeden böyle bir şey yapılamaz. Bizden sonrakilerde buna izin vermez. Bizim çocuklarımızda buna izin vermez. Buradaki hiçbir vatandaşımız, buna rıza göstermez. O bakımdan, tüm Hataylı hemşerilerimiz müsterih olsunlar.  Biz buradayız. İnşallah önümüzdeki sene itibari ile de bu konutlarımızı bitireceğiz ve hak sahiplerine teslim edeceğiz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli