Erten Elektronik
Erten Elektronik
MEHMET YELOĞLU EN BÜYÜK STK’NIN BAŞKANI OLDU

MEHMET YELOĞLU EN BÜYÜK STK’NIN BAŞKANI OLDU

ABONE OL
13 Şubat 2024 10:18
MEHMET YELOĞLU EN BÜYÜK STK’NIN BAŞKANI OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı görevlerinde yaptığı başarılı çalışmalarla iz bırakan Mehmet Yeloğlu, Türkiye’nin en büyük STK’larından birine başkan olarak seçildi.

Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının üye olduğu Türkiye Belediye Başkanları Birliği’nin başkanlık makamına oturan Yeloğlu, Türkiye’nin en büyük STK’larından birini yönetecek. Mevcut belediye başkanlarının yanı sıra görevlerinden ayrılan geçmiş dönem belediye başkanlarının da bağlı bulunduğu STK, belediye başkanlarının haklarının korunup yeni hak kazanımları sağlanması için Ankara bürokrasisinde önemli çalışmalar yürütüyor.

YELOĞLU GÖREVİ DEVRALARAK ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Görevi mevcut başkan Hüseyin Erer’den devralan Mehmet Yeloğlu, 7 Ocak 2012 yılında 8 kurucu üye ile kurulan ve günümüze geldiğinde 2400’den fazla üyeye sahip olan yapıyı daha da işler hale getirmeye, belediye başkanlarının haklarının korunarak arttırılmasını sağlamaya çalışacaklarını kaydetti. TBBB’nin çalışmaları ile Türkiye’deki Belediye Başkanlarının çok daha refah koşullara eriştiğini, birliğin bu amaç doğrultusunda 2400’den fazla üyesine hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Genel merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Belediye Başkanları Birliği’nin yeni başkanı Mehmet Yeloğlu, görevi mevcut başkan Hüseyin Erer’den düzenlenen törenle devraldı. Erer, Mehmet Yeloğlu’na çiçek takdim ederek yeni görevinin hayırlı olması temennilerini iletti. Yeloğlu’nun birliğin kurucularından biri olduğunu kaydeden Hüseyin Erer, belediye başkanlığı yaptığı dönemde Antakya’ya yaptığı katkıları herkesin bildiği Mehmet Yeloğlu’nun bu görevde de başarılı olacağına inandığını belirtti.

YELOĞLU: BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN HAKLARI İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Birliğe her siyasi görüşten ve her şehirden 2400’den fazla belediye başkanının kayıtlı olduğunu aktaran Türkiye Belediye Başkanları Birliği Başkanı Mehmet Yeloğlu, 8 arkadaş olarak kurdukları yapının bugün dev bir organizasyona dönüşmesinden dolayı çok memnun olduğunu kaydetti. Yeloğlu konuşmasında; “8 arkadaş olarak 2012 yılında kurduğumuz birliğin kurucu üyelerinden biriyim. O günden yana birçok arkadaşımızın hizmetleri oldu. Allah hepsinden razı olsun çok büyük emek verdiler. Buralara geleceğimizi o günlerde düşünmek çok zordu. Ama şuna inanıyorduk belediye başkanları gerçekten sahipsiz insanlar. Belediye başkanı olduğu zaman içerisinde etkili, başkanlığı bittiği zaman arkadaşlarımız adeta sahipsiz insanlar durumuna düşüyorlar. Biz de belediye başkanlarımızın özlük haklarını sosyal haklarını koruyup kollamak adına bu birliği kurmuştuk. Bugün itibariyle sayımızda 2400 civarında. İnşallah bu gücümüzle ileriye dönük de birçok şeyleri yapacağız” dedi.

Çiçek takdiminin ardından Yeloğlu tebrikleri kabul ederek yeni görevine başladı.

En az 10 karakter gerekli