“Mesut Çerko’nun atanması sevinçle karşılandı”

“Mesut Çerko’nun atanması sevinçle karşılandı”

ABONE OL
23 Ağustos 2021 20:03
“Mesut Çerko’nun atanması sevinçle karşılandı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Mesut Çerko atandı. Uzun yıllar eğitime öğretmen olarak hizmet veren Mesut Çerko, son yıllarda da Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevindeki başarılı çalışmalarıyla herkesin beğenisini kazandı.

Çerko’nun bu görevi de layıkıyla yerine getireceğine inanan eğitim camiası mensupları, Mesut Çerko’nun Hatay eğitim camiası adına bir şans olduğunu aktardılar. Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atanan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ın yerine Antakya Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko getirildi.

MESUT ÇERKO KİMDİR?

Hatay’ın Hassa ilçesinde dünyaya geldi. Eğribucak İlkokulu ve Akbez Salmanuşağı Ortaokulundaki eğitimlerini tamamladıktan sonra lise eğitimi için Antakya’ya geldi. Hatay İmam Hatip Lisesinden 1990’da, Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesinden 1994’te mezun oldu. Öğretmenlik mesleğine 1994’te Bitlis İli Güroymak İlçesi Günkırı İlköğretim Okulunda başladı. 2002 yılında Okul Müdür Yardımcılığı ile başladığı yöneticilik görevine, Akbez İnönü İlköğretim Okulu, Kumlu Nilüfer Hamit Karadeniz İlköğretim Okulu, Karlısu Hürriyet İlköğretim Okulu ve Şehoğlu İlkokulu müdürlükleri, Hassa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevleriyle devam etti.

01 Haziran 2016 tarihinden 20 Ağustos 2021’e kadar Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü yürüten Mesut Çerko, bu tarihten itibaren Hatay İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli