MHP’li Kaşıkçı, Erzinlilerle Buluştu

MHP’li Kaşıkçı, Erzinlilerle Buluştu

ABONE OL
17 Eylül 2021 08:47
MHP’li Kaşıkçı, Erzinlilerle Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı narenciye sezonu öncesi Erzinlilerle bir araya geldi. Erzin Türkmen Kızı Tesislerinde bir araya gelen Milletvekili Kaşıkçı, bölgenin kanayan yarası narenciye, sulama suyu ve yol sorunlarını masaya yatırdı. İstişare toplantısına; MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, MHP Erzin İlçe Başkanı Ali Şener ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Erzin İlçe Başkanı Orhan Soylu Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhteşem Vural, S.S.Erzin Sulama Koop.Başkanı Ahmet Karakurumer, Erzin Çiftçi Koruma Başkanı Servet Görür, Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve davetliler katıldı.

KAŞIKÇI: BAŞLAMIŞ GÖLETİ BÖLGEYE İLAÇ OLACAK

Erzin’in sorunlarını mecliste konuşacağını dile getiren Milletvekili Lütfü Kaşıkçı şunları söyledi; “Bundan öncesinde olduğu gibi bundan sonra da narenciyenin merkezi sayılan Erzin’de sulama suyu sıkıntıları da baş göstermiş durumda. Her yıl artan narenciye dikimleri beraberinde su sıkıntısını da getirmektedir. Bundan dolayı Başlamış Mahallesi mevkiine yapılması planlanan Gölet Projesi devam etmektedir. Buna alternatif olarak Aslantaş Barajından gelecek olan suyun bir an önce hayata geçirilmesi için uğraş vermekteyim. Bu proje hayata geçerse Erzin–Dörtyol ve Payas’ın sulama suyu sorunu büyük ölçüde kalkmış olacak. Bir diğer konu Erzin-Dörtyol-Osmaniye arası yolun duble yol olması ve E-91 Karayolunun sıcak asfalt ile kaplanması için gerekli girişimlerde bulunacağım. Ayrıca Erzin, medeniyetler şehri Hatay’ın giriş kapısı olması nedeniyle, daha dikkat çekici bir projenin hayata geçmesini sağlayacağım. Yol sorunu olan tüm ilçe ve mahalle halkı beni arayarak veya sosyal medya üzerinden gelin yol sorunumuzu halledin diyor. Halkımız Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile beni karıştırıyor. Yol ve su meselesi Lütfü Savaş’ın işi onunla diyaloğa girilmesi gerekir. Geçtiğimiz günlerde Hatay Büyükşehir Meclisinden Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin desteği ile yolların asfaltlanması için 200 bin TL. kredi yetkisi verildi. Bu krediyi başka yerde kullanamaz, ayrıca krediyi aldıktan sonra bakacağız nereler asfaltlanacak göreceğiz” dedi.

ŞENER: TOPLANTIYA KATILANLARA TEŞEKKÜR EDERİM

MHP Erzin İlçe Başkanı Ali Şener; “Toplantımıza icabet eden başta Milletvekilimiz Sayın Lütfü Kaşıkçı olmak üzere, Cumhur İttifakı ortağımızın İlçe Başkanı Orhan Solu Yılmaz’a, Erzin Belediye Başkan Adayımız Hüseyin Gökçe’ye, meclis üyelerimize, Mahalle Muhtarlarımıza, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcilerimize, Yerel Basın Temsilcilerimize ve diğer katılımcılarımıza teşekkür ederim” dedi.

İstişare toplantısı sonrası hep birlikte aile fotoğrafı çekildi.

En az 10 karakter gerekli