MİLLET BAHÇESİ GÜN SAYIYOR

MİLLET BAHÇESİ GÜN SAYIYOR

ABONE OL
3 Ocak 2023 12:03
MİLLET BAHÇESİ GÜN SAYIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Antakya’da yapımı devam eden Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor.  

Millet Bahçesi yakın zamanda hizmete açılacak. Millet Bahçe projesinde artık sona gelindi. Hatay Stadyumuna karşılık TOKİ’ye verilen Atatürk Stadının yeri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Millet Bahçesi’ne dönüştürülmüştü. Yüklenici firma ile sözleşmesi 3 Ağustos 2021’de başlanan Millet Bahçesi 15 milyon 388 bin liralık ihale bedeli ile ihale edilmişti.

BİRÇOK TARTIŞMAYA NEDEN OLDU

Vali Ürgen Alanı parkı ve Antakya Belediyesi 15 Temmuz Milli İrade Parkı’yla birleştirilmesi planlanan millet bahçesi, artık bitme noktasına geldi. İyice şekillenen ve çevre düzenlemesi bile tamamlanan millet bahçesinin içinde yüklenici ferma çalışanları son dokunuşlarını yapıyorlar. İçinde bisiklet yolları, süs havuzları, keçi kılından yapılan Yörük çadırları, hem basketbol hem de Voleybol oynamak için kullanabilecek spor alanlarını ve yürüyüş yollarını barındıran Millet bahçesine yerleştirilen sosyal donatılarda birçok etkinlik yapılabilecek. Türkiye’nin değişik illerine yapılan Millet Bahçelerinden farklı bir görüntü veren Antakya’nın Millet Bahçesi’nin 2023’ün ilk aylarında tamamlanması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli