MİLLET İTTİFAKI, EMEK KARŞILIĞINI BULSUN DİYE VAR

MİLLET İTTİFAKI, EMEK KARŞILIĞINI BULSUN DİYE VAR

ABONE OL
1 Mayıs 2023 12:52
MİLLET İTTİFAKI, EMEK KARŞILIĞINI BULSUN DİYE VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Millet İttifakı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, Hıdırbey Mahallesi’nde esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnafla buluşan Çalışkan, AK Parti iktidarında Adalet ve Hakkın çiğnendiğini söyledi. Hıdırbey’de ziyaretinde esnafın sorunlarına değinen Çalışkan, “Seçim sürecinde bildiğimiz gibi yeni Anayasa ile ikili bir yapıya büründü. Siyasi partiler birleşerek ayakta kalmak zorunda. Millet İttifakı olarak bizde seçime gidiyoruz. Listelerin güçlü olduğu, İttifak bileşenlerinin önemli olduğu bir masa etrafında toplandık. Adalet için hak ve hukuk için bir masa etrafında bir araya geldik. Son dönemde hepimiz çok yorulduk. Belli birtakım insanlar bir yere geçtiler, işler değişti. Adalet çiğnendi, hak çiğnendi. Millet İttifakı alın terini alsın, üretsin hak ettiğini alsın diye, çiftçimiz üretsin diye, herkes yerinde kalkınsın diye var. Geçmişte Ecevit-Erbakan ülkede sanayi yatırımı başlatmıştı. O günde yapılan İskenderun Demir-Çelik dışında son 50 yıldır Hatay’da devlet yatırımı yok. Bu yatırımlar tekrar gelsin, Hatay yeniden kalkınsın diye, herkes temsil edildiğini bilsin diye Millet İttifakı var” şeklinde konuştu.

MİLLET İTTİFAKI BARIŞI GETİRDİ

“Millet İttifakı’nın hükümet programı içinde çok önemli ihtiyaçlar var. Biz bunların hepsini dile getireceğiz. Hayata geçireceğiz. En önemlisi esnaf için emeğin karşılığının peşinden koşacağız. Ülkede demokratik bir hukuk sistemi var. Bu sistemde herkesin bir görev süresi vardır. AK Parti 20 yıldır iktidarda. Türkiye’de AK Parti artık heyecanını yitirdi. AK Parti hangi iddia ile oy istiyor? Bugün birçok insan Türkiye’de mevcut iktidarın adamlarının isimlerini bilmez bile. Bu milletvekilliği içinde böyle bir durum. Bir aile vekilliği alıyor ve sürekli o aile vekilliği sürdürüyor. Böyle bir anlayış yok. Bugüne kadar Türkiye’de siyaset hep kavgayla yürütüldü. Millet İttifakı barışın teminatı olarak bir araya geldi. Sağ-Sol kavgası üzerinde kuruldu. Millet İttifakı bunu geride bırakarak, tabuyu yıkarak. Sağcı solcu diye bir şey yok, hizmet var ve hizmet edecek adam var. Hakkın gasp edildikten sonra, açlığa mahkûm edildikten sonra, emeğin gasp edildikten sonra sağcı olsa, solcu olsan ne? İşin özü budur. Biz Millet İttifakı adayı olarak listeye girdik, Saadet Partisi’nin adayı olarak sahadayız.” dedi.

En az 10 karakter gerekli