“Milletvekili Yeşildal yalanlarla mücadelesini sürdürüyor”

“Milletvekili Yeşildal yalanlarla mücadelesini sürdürüyor”

ABONE OL
26 Mayıs 2023 16:42
“Milletvekili Yeşildal yalanlarla mücadelesini sürdürüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay Milletvekili Av. Adem Yeşildal, 28 Mayıs seçimleri öncesinde İYİ Parti ve CHP’den yapılan kamuoyunu yanıltıcı açıklamalara karşı mücadelesini sürdürüyor.

Milletvekili Yeşildal, CHP Milletvekili Servet Mullaoğlu’nun iddiasına verdiği cevabın ardından İYİ Parti Milletvekili adayı Gökhan Zan’ın aynı konuyla ilgili iddiasını da cevapsız bırakmadı. Avukat olmasının yanında yıllardır siyasetin içinde olmasından dolayı oldukça tecrübeli olan Yeşildal, seçim usullerini bilmediği tweet’inden anlaşılan Zan’a adeta sosyal medyadan ders verdi. Mullaoğlu’na verdiği cevap ile halkı emniyet güçlerine adeta kışkırtma niyetinin önüne geçen Yeşildal, Zan’a verdiği cevap ile de 300 polisi karalanmaktan kurtardı.

GÖKHAN ZAN 300 POLİSİ ZAN ALTINDA BIRAKMAYA ÇALIŞTI

İYİ Parti’den aday olan ancak seçilemeyen Gökhan Zan, attığı tweet ile 300 polisi zan altında bırakarak adeta emniyet teşkilatını halkın önüne atmaya çalıştı. Milletvekili Yeşildal, kendisini emniyet teşkilatına adeta siper ederek 300 polisi ve emniyet teşkilatını düşürülmek istenilen zor durumdan tek başına kurtardı. Zan söz konusu tweet’inde; “Sevgili dostlar, 14 Mayıs seçimlerinde İskenderun Çay Mahallesinde dış görevde olan 300 polis gelip oy kullandı. Oysa ki, 142 belgesi çok önemli‼Kolluk kuvvetleri sadece kendilerine verilen 142 nolu belge ile oy kullanabilir ve oy kullandıktan sonra bu belgeyi sandık kuruluna teslim etmeleri gerekir. (Genelge 135, madde 33/4) 142 belgesi ile oy kullanan seçmenlerin adı seçmen listesinin sonuna eklenir ve adının karşısına imzası atılır. Gelen şikayetler üzerine Hatay seçimlerinde kolluk kuvvetlerinde 142 belgesi olmadan oy kullandığı tespit edildi. İskenderun Denizciler Mahallesi İmam Hatip Okulu’nda da başkasının adına oy kullanma tespit edildi. Ayrıca seçim sabahı parti müşahitleri özellikle okullara alınmadı, görevlerini yapmaları engellendi. Samandağ da tek bir evde bile 300 sahte seçmen tespit edildi. Samandağ’da %100 e yakını CHP seçmeninin olduğu yerde buna cesaret etmişler. Elçiliklerde durum daha vahim. 28 Mayıs Pazar günkü seçimde lütfen sandık görevlileri ve parti temsilcileri dikkatli olup, önlem alsınlar!!! İşte sahte seçmenlere örnek” ifadelerini kullandı.

ÖNCE SERVET MULLAOĞLU’NA, ARDINDAN GÖKHAN ZAN’A DERS VERDİ

Milletvekili Yeşildal, sosyal medya üzerinden önce Servet Mullaoğlu’na, ardından da Gökhan Zan’a ders verdi. Milletvekili Yeşildal, Gökhan Zan’ın halkı kin ve nefrete teşvik edici tweet’ine karşılık yayınladığı tweet’te şu ifadeleri kullandı; “Sevgili Gökhan Zan; Keşke biraz araştırsaydın, hiç değilse aynı partiden seçilen Şefik beye sorsaydın eminim o sana doğru bilgiyi verirdi. Zira yanlış bilgiyle seçmenin kafasında soru işareti oluşturmak kimseye fayda sağlamaz, sana da yakışmaz” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar, Milletvekili Yeşildal’a sosyal medya üzerinden yoğun destek verirken, yanıltıcı tweet’inden dolayı da Gökhan Zan’a tepki gösterdiler.

En az 10 karakter gerekli