MKÜ Araştırma artık daha güçlü

MKÜ Araştırma artık daha güçlü

ABONE OL
12 Ocak 2023 10:15
MKÜ Araştırma artık daha güçlü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi eski yerinden Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binasına taşınarak modernize edildi ve 18 kuvöz ile yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Yeni doğmuş bebeklerde oluşabilecek komplikasyonlara zamanında ve doğru şekilde müdahale edilebilmesini, bebeklerin yaşama olasılığının artırılmasını sağlayan ve sadece bebeklere değil aynı zamanda serviste yatan annelere bebek bakımı, emzirme danışmanlığı gibi hizmetlerin verildiği ünitenin kapasitesinin arttırılması birçok yeni imkanı da beraberinde getiriyor. Eskiden 13 kuvöz kapasite ile hizmet veren Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi 3. Basamak 18 kuvöz kapasiteye çıkarılarak modernize edildi ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Yeni ünitede prematüre (erken) doğan, solunum sıkıntısı bulunan, doğumsal kalp hastalıkları tanısı konulmuş, kan değişimi sınırında olan bebeklere Beyin Cerrahisi ve Plastik Cerrahi bölümleri ile işbirliği yapılarak teşhis, takip ve tedavi hizmetleri daha etkin bir şekilde verilecek.

KOYUNCU: ÜNİTE, HASTANEMİZE HAYIRLI OLSUN

Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Onur Koyuncu ünitenin açılması vesilesi ile Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi ve Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı hekimleri ile bir araya geldi. Başhekimimiz Onur Koyuncu “Hatay’ın böyle bir hizmete çok ihtiyacı vardı. Bu ünitenin açılışı ile yenidoğan bebeklerimiz daha modern kuvözler ve daha modern tıbbı teçhizat ile bakım ve tedavi alabilecekler. Ayrıca ünitenin 3. basamak olması ileri tetkik ve tedavi ihtiyacı olan bebeklerin burada tedavi süreçlerinin planlanmasını daha da kolaylaştırdı ve burada yatan bebeklere daha efektif bakım verilmesini sağlayacak. Emeği geçenlere teşekkür eder ünitenin şehrimize ve hastanemize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli