MKÜ rektörlüğüne Veysel Eren atandı

MKÜ rektörlüğüne Veysel Eren atandı

ABONE OL
10 Aralık 2022 09:29
MKÜ rektörlüğüne Veysel Eren atandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Prof. Dr. Hasan Kaya’dan boşalan rektörlük görevine Prof. Dr. Veysel Eren atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Veysel Eren atandı. Bunun yanı sıra İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlhan Yaşar Hacısalihoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Baran, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erol Turan, Sabancı Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Leblebici ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatih Yılmaz atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince yaptı.

ATAMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE

Bazı bakanlık, kurum ile kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan başmüfettişliğe Bora Dündar atandı. Milli Eğitim Bakanlığında açık bulunan müfettişliğe Ersoy Aksoy getirildi. Adli Tıp Kurumu Beşinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Halk Sağlığı üyeliğine Uzm. Dr. Ahmet Baran’ın ataması yapıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde açık bulunan 13. Bölge Müdürlüğüne İbrahim Ersoy atandı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç ise görevden alındı.

VEYSEL EREN KİMDİR?

Prof. Dr. Veysel EREN 1971 yılında Hatay/Antakya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı.

1993 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1995 yılında Niğde Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne araştırma görevlisi olarak girdi. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilimleri Anabilim dalında yüksek lisansını, 2001 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim dalında doktorasını tamamladı. Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne 2002 yılında Yardımcı Doçent. 2008 yılında da Doçent olarak atandı. 2009 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde doçent olarak göreve başlayan Prof. Dr. Veysel EREN, 2014 yılında profesör oldu. Göreve başladığı yıllardan itibaren akademik görevlerinin yanında çok sayıda idari görevlerde bulunmuştur.

Bunlardan bazıları;

2002- Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı

2002- Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Yönetim Bilimleri ABD Başkanı

2009- MKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı

2009- MKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Yönetim Bilimleri ABD Başkanı

2010- Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekilliği

2012- MKÜ Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyeliği

2013- MKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı

2014- Rektör Yardımcılığı

2014-Üniversite Senatosu Üyeliği

2014- İletişim Fakültesi Dekan Vekilliği

2015- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Fakülte Kurulu Üyeliği

2015- Güzel Sanatlar Fakültesi Yönetim ve Fakülte Kurulu Üyeliği

2015- İlahiyat Fakültesi Yönetim ve Fakülte Kurulu Üyeliği

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Veysel EREN evli ve iki çocuk babasıdır.

En az 10 karakter gerekli