Erten Elektronik
Erten Elektronik
MKÜ’DE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HATAY SEMPOZYUMU

MKÜ’DE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HATAY SEMPOZYUMU

ABONE OL
13 Mayıs 2024 16:50
MKÜ’DE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HATAY SEMPOZYUMU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından Atatürk Konferans Salonunda Geçmişten Günümüze Hatay Tarihi Sempozyum gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa HMKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Turan’ın yanı sıra akademik ve idari personel katıldı.

EREN: YENİDEN AYAĞA KALKIYORUZ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Eren: “Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi olarak yıkıcı deprem felaketinden bu yana bir yandan fiziki şartları iyileştirmeye çalışırken diğer yandan üniversitenin temel görevi olan eğitim öğretim, topluma katkı, araştırma geliştirme gibi alanlarda da öncü olmaya, yeniden hayat bulmaya, depremden önceki kodlara yeniden dönmeye yönelik faaliyetler yürütüyoruz. 6 Şubat 2023 asrın felaketiyle sarsılmış olan kentimizin toplumsal belleğini oluşturan tarihi mirasına ait her dokusunu her zaman olduğu gibi bugün de canlı, diri ve ayakta tutmak için çalışıyoruz, çalışacağız. Bu amaçla düzenlenen bu sempozyumda geçmişten günümüze Hatay’ın tarihi ve kültürel mirasına şahitlik etmiş olan dokusu deprem sonrasında yaşanan yıkım süreci çerçevesinde ele alınarak incelemeye tabi tutulacaktır. Umut ederiz ki bu çalışma belli ölçüde bölgenin toplumsal hafızasını canlı tutmamıza, onarmamıza ve yapılacaklar ile ilgili bir yol haritası ortaya koymamıza olanak sağlayacaktır” dedi.

ESKİÇAĞLARDAN OSMANLI DÖNEMİNE ANTAKYA ANLATILDI

Açılış konuşmasını ardından sempozyumun ilk oturumu gerçekleştirildi. Oturumun başkanlığını yapan Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan “Eskiçağlardan Osmanlı Dönemine Antakya” isimli sunumunu gerçekleştirirken Prof. Dr. Hatice Pamir “Hatay’ın İlk Çağ Tarihinin Kraliyet Başkentleri: Antiokheia ve Seleukia Pieria”, Doç. Dr. Murat Akar “Dört Bin Yıl Öncesi: Ekolojik Çöküş ve Göç Baskısı Asi Havzasında Çok Kimlikli Erken Devletleşme Dönemi”, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yusuf Çelik “18/19 Mayıs 1268’den Günümüze Antakya’da Türk Hakimiyet”, Doç. Dr. Haydar Çoruh ise “19. Yüzyılda Antakya Yahudileri” isimli sunumlarını gerçekleştirdiler. Sempozyum 13-14 Mayıs olmak üzere iki gün boyunca sunumlarla devam edecek.

En az 10 karakter gerekli