Hatay MKÜ Üniversite Sanayi İşbirliği ve Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Rektörlük Konferans Salonunda “Fikri Mülkiyetin Gücü: Patentle Akademik Değer Yarat” başlıklı konferans düzenlendi.
Konferansa Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ersin Can, Prof. Dr. Mehmet Turan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Veysel Eren, Üniversitelerin var oldukları günden bugüne kadar çağının gereklerine uygun bilgi üreten merkezler olduğunu söyledi.
BİLGİNİN DEĞERİNİ TOPLUMSAL İHTİYAÇLARA DÖNÜŞEBİLMESİ BELİRLER
Günümüzde üretilen bilginin değerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap verebilme gücüyle ölçüldüğünü ifade eden Rektör Eren: “Değerli olan bilgi teknolojiye dönüşebilen, ürüne dönüşebilen bilgidir. Üniversitelerin bilgi üretirken ülkemizin üretim potansiyeline yaptığı katkıyı göz önünde bulundurmaları gerekir. Üretilen bilginin sosyal hayatla, ticari hayatla, üretim hayatı ve teknolojik hayatla çok güçlü bir bağının olması gerekir.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Veysel Eren’in konuşmasının ardından Kuantum Patent A.Ş Genel Müdürü Barış Kurt ve Kuantum Patent A.Ş Bölge Müdürü Orhan Veli Çimen sunumlarını gerçekleştirdiler.
GENEL
03 Mayıs 2025KÖŞE YAZILARI
03 Mayıs 2025GÜNDEM
03 Mayıs 2025GÜNDEM
03 Mayıs 2025GÜNDEM
03 Mayıs 2025GÜNDEM
03 Mayıs 2025GÜNDEM
03 Mayıs 2025