“Oflazoglu: Hatay’ın anavatana katılması gurur vericidir”

“Oflazoglu: Hatay’ın anavatana katılması gurur vericidir”

ABONE OL
22 Temmuz 2021 16:13
“Oflazoglu: Hatay’ın anavatana katılması gurur vericidir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Hatay Şube Başkanı Ferit Oflazoglu, Hatay’ın anavatana katılmasının 82. yıl dönümü için “Kültür ve medeniyetlerin binlerce yıldır bir arada yaşadığı Hatay’ın Türkiye’ye katılımı, hoşgörü diyarı ülkemiz için de ayrı bir zenginlik, gurur ve övünç vesilesi olmuştur” ifadesini kullandı.

Oflazoglu, Hatay’ın anavatana katılmasının yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, barışçı ve hukuka saygılı Türk dış politikasının, 82 yıl önce elde ettiği büyük bir başarıyla Hatay’ın anavatana bağlanmasının genç Türkiye Cumhuriyeti’nin diplomasi alanındaki kazanımlarının ilk halkalarından birini oluşturduğunu belirtti.

Hatay Millet Meclisi’nin kendi arzu ve iradesiyle aldığı kararın milli birlik ve bütünlüğü güçlendirirken, Doğu Akdeniz’deki Türkiye varlığını da perçinlediğini vurgulayan Oflazoglu, şunları kaydetti: “Kültür ve medeniyetlerin binlerce yıldır bir arada yaşadığı Hatay’ın Türkiye’ye katılımı, hoşgörü diyarı ülkemiz için de ayrı bir zenginlik, gurur ve övünç vesilesi olmuştur.

Hatay’ın anavatana katılmasının yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmak üzere bu milli dava uğruna çaba harcayanları rahmet ve minnetle yad ediyor, Hataylıları ve bütün vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

En az 10 karakter gerekli