OKULUMDA KAN’panya VAR kampanyası tanıtıldı

OKULUMDA KAN’panya VAR kampanyası tanıtıldı

ABONE OL
20 Ekim 2022 20:14
OKULUMDA KAN’panya VAR kampanyası tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valiliği himayesindeki ”Okulumda “KAN”PANYA Var Projesi Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın Köprübaşında bulunan Hatay Kan Alma Biriminde kan bağışı ile başladı.


Hatay Valisi Rahmi Doğan “Milli Eğitim ve Kızılay işbirliği ile yütürülen bu projenin hayırlı olmasını dileyerek tüm okullarımızda öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz bu kampanyaya iştirak edecekler ve böylelikle Kızılay’a destek olacağız. İlimiz okullarında kampanya süresi boyunca bu faaliyet devam edecek. Tüm Hataylı hemşehrilerimi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz, Kızılay Başkanımız olmak üzere kampanyayı yürüten tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.


EROL BİLECİK TOPLANTI SALONUNDA PROGRAM TANITIMINA YOĞUN İLGİ
Proje açılışı Hatay Kan Alma Birimindeki etkinliğin ardından saat 14.00’da Erol Bilecik Konferans Salonunda proje açılış toplantısında devam etti. Açılış toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü ve Müdür Yardımcıları, Antakya ve Defne İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Kızılay Kan Bağışı Kazanım Birim Müdürü, Orta Akdeniz Kan Merkezi Müdürü, Kızılay Hatay ve Antakya Şube Başkanları, Antakya ve Defne ilçelerinde görev yapan Okulöncesi ve İlkokul müdürleri ile Kızılay gönüllüleri katılım gösterdi.


“İYİLİK KAZANACAK”
Açılış toplanışında ilk olarak söz alan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük“ “Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizde kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak, bu farkındalığı davranışa dönüştürmek,  toplumumuza karşılıksız iyilik ve fedakârlık yapma duygusunu kazandırmak en büyük amacımızdır. Daha önce Konya’da başlattığımız bu çalışmanın Hatay’da daha da büyüyerek devam etmesi ve ülkemiz genelinde uygulanacak olmasının mutluluğu içerisindeyiz. Projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek projenin uygulaması konusunda bilgilendirmelerde bulundu.


“HEDEFİMİZ HER YIL ARTIYOR”
Ardından söz alan Kızılay Hatay Şube Başkanı Ş.Kudret Özbakış; “Kızılay olarak İlimizde birçok Kurum – Kuruluş ve STK ile iş birliğimiz kapsamında Kan Bağış kampanyaları düzenlenmiş ve çok sayıda Kan Bağışı ve Kök Hücre Bağışı alınarak, tedavi bekleyen hastalara ulaştırılmıştır. Hedeflerimiz doğrultusunda bu çalışmalarımız her yıl arttırılarak devam etmektedir. Kızılay olarak en büyük hedeflerimizden bir tanesi de Geleceğimizin Mimarı gençlerimizin ilkokul çağından başlayarak Kızılay bilinci ile aşılanarak duyarlı bireyler olarak birer Kan Bağışçısı olmalarıdır. Bu Kapsamda; Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen kan bağışı faaliyetlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla kan bağışı merkezlerince yerelde uygulanan projeler ve yıl bazlı istatistiktiler incelenerek iyi uygulama örnekleri tespit edilmiş ve ülke genelinde yaygınlaştırma çalışmaları başlatılmıştır. Ülkemizin kan ihtiyacının %92’sini Kızılay tarafından karşılanmaktadır Okulumda KANpanya Var adlı proje ile hem ilimizde hem de ülkemiz genelinde başarıyla uygulanarak kan bağışı oranın daha da artarak kan bekleyen birçok hastalarımıza destek olunacaktır. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen başta İl Müdürümüz Sn Seyit Ali Büyük olmak üzere Kızılay Kan Merkezi ekibine çok teşekkür ederim.” dedi.
Program Kan Bağışı Kazanım Birim Müdürü Dr Metin Kalender’in sunumlarının ardından sona erdi.

En az 10 karakter gerekli