Ovakent İlkokulu’nda kütüphane açıldı

Ovakent İlkokulu’nda kütüphane açıldı

ABONE OL
25 Mayıs 2022 09:43
Ovakent İlkokulu’nda kütüphane açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Ovakent Mahallesi’nde yer alan Ovakent İlkokulu yeni binaya geçişini “Okuluna Hoş geldin” programıyla kutladı.

Programa Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Okur, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, Jandarma Karakol Komutanı Teğmen Tugay Çakıcı, Memur Sen il başkanı İsmail Bayrakdar,  il ve ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdür ve müdür yardımcıları, öğretmenler, Ovakent mahallesi muhtarı Bereket Kurt ve çok sayıda davetli katıldı.

ŞERİFOĞLU: YENİ BİR OKUL İHTİYACIMIZ DOĞMUŞTUR

Program İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Ovakent ilkokulu Müdürü Reyyan Şerifoğlu’nun yaptığı konuşmayla devam etti. Okul müdürü Reyyan Şerifoğlu konuşmasında okul hakkında bilgi verdi ve konuşmasına şu şekilde devam etti, “Her kurumun olduğu gibi okulumuzun da üstlendiği misyonu ve vizyonu var. Vizyon ve Misyonumuzu her zaman hatırlamak için okulumuzun en dikkat çekici yerlerine yazdık. Misyonumuzda Rehberimiz Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk oldu ve Eğitim çocuğu sevmekle başlar dedik. Vizyonumuzu da Her şey çocuklar gülsün diye olarak belirledik. Bu misyon ve vizyon ile eğitim öğretimde daima iyiyi ve güzeli hedefliyoruz. Bizim için iyinin ve güzelin sınırı yok. Her zaman daha iyi ve daha güzel var. Ovakent İlkokulu olarak daha önce yan binamızda eğitim öğretim faaliyeti gösteriyorduk. Öğrenci sayımızın artması sonucu yeni bir okul binası ihtiyacı doğmuştur. İl ve ilçe yöneticilerimiz sesimize kulak vermiş ve 24 derslikli okulumuzu mahallemize kazandırmışlardır.

KİTAP KAMPANYAMIZ SÜRÜYOR

Başta Sayın Valimiz olmak üzere il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlerimize teşekkür ederiz. Yeni binamızı teslim aldıktan sonra idareci öğretmen ve velilerimizle beraber okulumuzu eğitim öğretime hazır hale getirdik. Bu konuda destekleri için Müdür Yardımcılarımıza, değerli öğretmenlerimize ve okulumuzun taşınmasında çaba gösteren başta Muhtarımız olmak üzere kıymetli mahallemiz sakinlerine çok teşekkür ediyorum. Bir diğer önemli husus; Sayın Bakanımızın her okula bir kütüphane projesi kapsamında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle kütüphanemizi kurduk. Akabinde değerli öğretmenlerimizin katkı ve yaptıkları çalışmalar neticesinde 5000 e yakın bir kitap sayısına ulaştık. Kitap toplama kampanyalarımız son hızıyla devam etmektedir. Kütüphanemiz büyük ve daha çok kitaba ihtiyacımız var. Buradan sizlerden de kitap talebinde bulunuyor, desteklerinizi bekliyoruz. Okul, hayatımızda oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Hepimiz hayatımızın en güzel ve enerjik yıllarını okullarda geçiriyoruz. Okul eğitim bireyin hayat standardını yükseltir. Kişiyi bilgi ve beceri sahibi yapar, hayatı daha anlamlı yaşamasını sağlar. Bu duygu ve düşüncelerle programımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Teşekkür ederim. “

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİ AÇILIŞI ŞENLENDİRDİ

Öğrencilerin ve velilerin de katıldığı program okul öğrencilerinin yaptığı gösterilerle şenlendi. Protokol üyeleri tarafından ‘ Okuluna Hoş geldin’ ve ‘kütüphane’ açılışı yapıldı. İl Milli Eğitim müdürü Mesut Çerko okul kütüphanesine kitap bağışında bulundu. Davetlilere yöresel Özbek pilavı ikramı yapılarak program sona erdi.

En az 10 karakter gerekli