Özkan: Nüfus çalışanları sorunlarının çözülmesini bekliyor

Özkan: Nüfus çalışanları sorunlarının çözülmesini bekliyor

ABONE OL
14 Aralık 2022 11:29
Özkan: Nüfus çalışanları sorunlarının çözülmesini bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büro Memur Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Özkan Aslan, nüfus memurlarının sorunlarının çözülmesini istedi.

Yetersiz imkanlarla çalışan personellerin sorunlarla boğuştuğunu belirten Özkan, sorunlara çözüm istedi. Özkan yaptığı açıklamada; “2018 yılına kadar Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ayrı bir şube müdürlüğünde gerçekleştirilen sürücü belgesi ve pasaport başvuru işlemleri nüfus müdürlüklerince gerçekleştirilmeye başlanmış ancak nüfus müdürlüklerinde bununla ilgili ne ayrı bir şube ne de ayrı bir şeflik olacak şekilde yeni bir birim oluşturulmamıştır. 2. Genel Müdürlüğümüzün mevcut iş ve işlemlerinin yoğunluğu ve çeşitliliği ile personel ihtiyacımız malumken sürücü belgesi ve pasaport başvuru işlemlerinin müdürlüklerimize devri ile birlikte personel ihtiyacı daha da artmış ancak işlemler mevcut personel ile yürütülmeye çalışılmış, zaman içerisinde alınan yaklaşık 1200 sözleşmeli personel, Emniyet Genel Müdürlüğünde sadece sürücü belgesi ve pasaport başvuru işlemleri için yaklaşık 9000 personelin çalıştığı düşünülünce ihtiyacı karşılamaktan uzak kalmıştır. Dolayısı ile merkez ve taşra teşkilatı olmak üzere toplamda 10000 personelin istihdam edildiği Genel Müdürlüğümüzde personellerin Emniyet Genel Müdürlüğü personellerinin neredeyse yarı maaşına denk gelecek şekilde çalışıyor olması zamanla bu personellerin istifa etmesine veya kurum değiştirmesine yol açmıştır.

PERSONELLER ARASINDA HAKSIZLIK OLUŞUYOR

Tapu Md., Milli Eğitim Md., Mal Müdürlüğü gibi birçok devlet kurumunda olduğu gibi Nüfus Müdürlüklerine de müdür yardımcısı kadrosu verilmesi. 2014 yılında İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulan İl Göç İdaresi Müdürlüklerinde 2022 yılına gelinmiş olmasına rağmen halen Müdürlüklerimizle entegrasyon çalışmasının tamamlanmamış olması, Ülkemizde misafir olarak kalan Suriyeli vatandaşların adres, doğum, evlenme ve ölüm kayıt işlemlerinin Nüfus Müdürlüklerinde yapılmaya devam edilmesi, Nüfus Müdürlüklerinden gelen formları sistemde yabancıların kayıtlarına işleyerek geçici koruma kimlik belgesi veren Göç İdaresi personellerine uzmanlık kadrosu verilmesi ancak tüm Türk vatandaşlarımızın doğum, ölüm, evlenme, boşanma, vatandaşlık, velayet, vesayet, gaiplik, karine, evlatlık, kayıt düzeltme, adres, kimlik, sürücü belgesi, pasaport, adreste nüfus hizmeti gibi birçok hayati işlemi mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveri ile yürüten Nüfus Müdürlüğü personellerine uzmanlık kadrosunun verilmemesi, Göç İdaresi Md. dışında Tapu Md., Tarım Md., Mal Müdürlüğü ile öğretmenlere de uzman öğretmenlik kadrosunun verilmesi ancak Nüfus Müdürlüğü personellerine uzmanlık kadrosunun verilmemesi büyük bir haksızlık oluşturmaktadır.

PERSONELLERE YOLLUK ÖDEMESİ YAPILMALIDIR

Sürücü belgesi işlemlerinde yatırılan vakıf payı halen polis vakfına aktarılmakta olup, Nüfus Müdürlüklerinde ömrünü tamamlamış olan bilgisayar, yazıcı, tarayıcı gibi ekipmanların yenilenmesi işlemlerinde kullanılmak üzere vakıf bedelinin nüfus vakfına aktarılması. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tutulan kişiye ait nüfus ve yerleşim yeri bilgilerine (merkezi veri tabanında tutulan verilere) kamu kurumları ve diğer tüzel kişilerin güncel ve güvenli bir şekilde, 7 gün 24 saat esasıyla on-line erişmesine imkân sağlayan bir sistem olan ve ülkemiz için hayati bir öneme sahip olan kimlik paylaşım sisteminin ( KPS ) bir gün dahi çalışmamasının ülkemizdeki tüm kamu kurum ve kurumlarının işlerini aksatacağı düşünüldüğünde nüfus müdürlüklerinin ve burada çalışan personellerin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Dolayısı ile KPS ile Genel Müdürlüğümüz bünyesine gelen ücretin döner sermaye ile personellerimize ödenmesi Müdürlüğümüz personellerine verilen fazla mesai ücretinin son yıllarda tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz ve oluşan enflasyon düşünülerek daha uygun bir seviyeye çıkarılması. Mahkemelerde nüfus müdürlüğünü temsilen katılan personel mahkemeye giderken kuruma ait resmi araç olmadığından özel aracıyla veya toplu taşıma araçlarıyla ulaşımını kendi bütçesinden karşılamaktadır. Mahkemelerde nüfus müdürlüğünü temsilen görevlendirilen personele yolluk ve harç ödemelerinin yapılabilmesi” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli