“Özyurt dünya siyasetine yön veriyor”

“Özyurt dünya siyasetine yön veriyor”

ABONE OL
16 Kasım 2022 20:18
“Özyurt dünya siyasetine yön veriyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber: Hikmet OTUZBİR
Hatay’ın genç iş insanlarından Serdar Özyurt, projeleriyle dünya siyasetine yön vermeye devam ediyor.


Azerbaycan-Ermenistan savaşında Azerbaycan’a yaptığı mühimmat desteği ile savaşın seyrini Azerbaycan lehine değiştiren Özyurt, devam eden Rusya-Ukrayna savaşında da Ukrayna ile iyi ilişkileri bulunan Türkiye adına görüşmeler gerçekleştiriyor. Ukrayna’dan gelen Ukrayna Savunma Sanayi üst düzey yetkilisi Andrei ile Hatay’daki malikanesinde bir araya gelen Özyurt, savaşın seyrini değiştirecek olan projeleri görüştü.
ÖZYURT’TAN HATAY’A TESİS MÜJDESİ
Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, Hatay’da kurulması için yoğun çaba gösterdiği mühimmat fabrikası ile ilgili önemli bir açıklama yayınladı.
Yatırımı Hatay halkının merak ettiğini bildiğini belirten ve bu yatırımdan vazgeçmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydeden Özyurt, projede kendilerine yardımcı olan tüm yetkililere teşekkür etti. Özyurt açıklamasında; “Tüm Hatay halkını, kıymetli hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bölgemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı ve işsizliğe çözüm sunmak adına Ortadoğu ve Avrasya’nın en büyük mühimmat fabrikasını kurma kararı aldık. 60 Milyon dolarlık bu yatırım ile hem ülkemizin savunma sanayini güçlendirecek, hem de Hatay’ı uluslararası arenada farklı bir noktaya taşıyarak bölgemizde binlerce kişilik istihdam sağlayacaktık. Mühimmat fabrikamız Belen Kıcı mevkiinde alınan 94 dönüm arazi üzerinde gerçekleşecek. Halkımız gibi biz de bir an önce fabrikamızın faaliyete girmesinin heyecanı içerisindeyiz. Ancak böyle önemli bir yatırımın faaliyete geçmesi konusunda aşılması gereken birtakım prosedürler var. Bu konuda bizlere yardımcı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Projemiz Cuma günü Hatay Büyükşehir imar komisyonunda bir bölü yüz binlik onaydan geçti. Şu anda 25 binlik, 5 binlik ve binlik imar onayında beklemektedir. Bilinmesini istediğim konu şudur ki bu projeden vazgeçme, yatırımın iptali gibi bir şey söz konusu değildir. Halkımız bu konuda kesinlikle müsterih olsun. Tekrar yardımcı olan valiliğimize, büyükşehir belediyemize, Belen Belediyemize ve emeği geçen kurumlara teşekkür ediyor, halkımıza saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Özyurt’un açıklaması Hatay kamuoyunda sevinçle karşılandı.

En az 10 karakter gerekli