Plastik poşete zam geldi

Plastik poşete zam geldi

ABONE OL
28 Aralık 2022 10:11
Plastik poşete zam geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre alışverişte poşeti ücretleri 25 kuruştan 38,5 kuruşa çıkarıldı. Zammın fiyatlara yansıtılmayacağı, farkın marketler tarafından karşılanacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı’nın bazı ürünlerden tahsil edilecek geri kazanım katılım payı tutarlarını yeniden belirleyen kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, poşet ücretleri 1 Ocak 2023’ten geçerli olmak üzere adet başına 25 kuruştan 38,5 kuruşa çıkarıldı. Her yıl yeniden değerlendirme oranına göre belirlenen geri kazanım katılım payında bu yıl Cumhurbaşkanı kararıyla indirime gidildi. Yüzde 122,93 oranında yapılması planlanan artışta indirim yetkisi kullanılarak, 55 kuruş olması gereken plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 olarak belirlendi. Poşete yapılan zam vatandaşlara yansımayacak. Marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38,5 kuruş olacak. Vatandaşın poşete ödeyeceği 25 kuruşta ise bir değişiklik olmayacak.

BAKAN KURUM ‘HERHANGİ BİR ARTIŞA GİTMİYORUZ’ DEMİŞTİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı açıklamada poşet fiyatlarının 2023 yılında da 25 kuruş olacağını duyurarak, “Bu yıl da aldığımız kararla, poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor ve herhangi bir artışa gitmiyoruz” demişti. Türkiye Perakendeciler Federasyonu, alışveriş poşeti fiyatının 25 kuruştan 75 kuruşa yükseltilmesi için talepte bulunmuştu.

En az 10 karakter gerekli