POLİS EK GÖSTERGEDE, HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

POLİS EK GÖSTERGEDE, HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

ABONE OL
15 Haziran 2022 19:00
POLİS EK GÖSTERGEDE, HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Hatay Şubesi Başkanı Seyfettin Kıral, polislerin ek göstergede hayal kırıklığı yaşadığına dikkat çekti.

Başkan Kıral, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında “Maalesef ve emekli polis arasında ekonomik açıdan huzur bozacak daha büyük bir sorun yumağı haline getirildiğini söyledi.

Türkiye’nin uzun süredir gündeminde bulunan polise verilmesi tartışılan 3600 ek gösterge sorunu ile ilgili konuşan Başkan Kıral, yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama poliste hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Düzenleme ile tüm memurlara ek gösterge 600 puanlık artışa gidildi. Birinci derece olmak şartıyla 2 yıl ve üzeri yüksek eğitim mezunu polisin ek göstergesi 3600’e yükseltilecek. Yüksekokul mezunu olmayan polis, 3600 ek gösterge düzenlemesinden ne yazık ki faydalanamayacaktır. Polis arasında eğitim farkı gözetilerek hazırlanan ek gösterge düzenlemesi, maalesef çalışan ve emekli polis arasında ekonomik açıdan huzur bozacak daha büyük bir sorun yumağı haline getirilmiştir. Yalnızca lisans ve önlisans mezunlarının ek göstergesini 3600’e çıkartmak onbinlerce lise, ortaokul ve ilkokul mezunu polisi yok saymaktır. Ek göstergesi 850 – 1100 – 2000 olan lise mezunlarının sadece 600 puan eklenecek olması yüksekokul mezunu olmayan emekli polislere bir getirisi olmayacaktır. Aynı görevi yapan polis arasında daha büyük sorunlar yaşanmaması için 3600 ek gösterge iyileştirmesinin eğitim seviyesine bakılmadan bir defaya mahsus olmak üzere polis unvanına verilmelidir.

İKİ KURUM ARASINDA AYRIM YAPILMASIN

Ek gösterge sorunu olan emekli ve çalışan polislerin beklentilerine yapılan düzenleme ile ne yazık ki cevap verilememiştir. Böylelikle bir kez daha görmüş olduk ki, onurlu bir teşkilatın sahipsiz çalışanları olduğumuz kaçınılmaz bir gerçektir ama polis hiçbir zaman umudunu yitirmeyecektir. Başta polise eğitim farkı gözetmeksizin verilmesi gereken 3600 ek gösterge olmak üzere tüm özlük haklarımız alınana dek mücadelemize devam edeceğiz. Aynı çatı altında İçişleri Bakanlığına bağlı olarak birlikte aynı görevi yaptığımız Jandarma ile de ayrıştırıldık. Yapılacak olan düzenleme ile Jandarma’nın 3600 ek göstergesi 4200 olacak. Aynı statüde olduğumuz halde jandarmaya 1995’te 3600 ek gösterge hakkı verilirken polise 2200 ek gösterge verildi. Ek gösterge sorununu Türkiye gündemine biz polisler taşıdık. Görev ve sorumluluk alanında emniyet ve asayiş ile kamu düzenini etkin bir şekilde sağlamak için aynı sorumluluk bilinciyle aynı görevi yapan, İçişleri Bakanlığına bağlı iki kurum arasında ayrım yapılmasın” dedi.

En az 10 karakter gerekli