REYHANLI’DA TEKSTİL ATIKLARI DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

REYHANLI’DA TEKSTİL ATIKLARI DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

ABONE OL
13 Ekim 2022 15:38
REYHANLI’DA TEKSTİL ATIKLARI DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Reyhanlı Belediyesi tarafından başlatılan giysi tekstil atığı toplama uygulaması devam ediyor.

Uygulamayla evlerde, iş yerlerinde kullanılmayan pantolon, ayakkabı, kemer, çanta, nevresim, pelüş oyuncak ve benzeri ürünler Reyhanlı Belediyesi’nin ilçe genelinde yerleştirdiği atık giysi kumbaralarında toplanıyor.

Toplanan tekstil ürünlerinden kullanılabilir durumda olmayanlar iplik firmalarında değerlendirilerek geri dönüşüm sürecine katkı sağlanıyor. Bu sayede hem çevre hem de ekonomi kazanıyor.

Reyhanlı Belediyesi’nin ilçe genelinde yerleştirdiği 50 kumbara ile tekstil atıkları toplanıyor.

BAŞKAN HACIOĞLU: “TEKSTİL ATIKLARI GERİ DÖNÜŞTÜREREK KAZANDIRILIYOR”

Sıfır Atık projesi kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve doğal kaynakları da koruma hedefini sürdürdüklerini söyleyen Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, “Reyhanlı genelinde erişimi kolay olan 50 noktaya ‘Kullanılmış Giysi Kumbarası’ yerleştirerek tekstil ürünlerini ekonomiye kazandırmak adına çalışmalarımızı başlattık. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında dikkat çektiği tekstil atıkları, dünyayı en çok kirleten sektörlerde petrol endüstrisinden sonra ikinci sırada yer alıyor. Çözünebilir maddelerden üretilmeyen bir tekstil ürünü doğada 200 seneye kadar kalabiliyor. İlçemizde tekstil atıklarının çöpe ve doğaya karışmasını önleyecek Atık Giysi Toplama Kumbaralarıyla hemşerilerimizin de desteğiyle tekstil atığını geri dönüştürerek ekonomiye kazandırmayı hedefliyoruz. Reyhanlı’mızın geleceğine hep beraber sahip çıkarak yarınlarımıza temiz bir dünya bırakacağız. Bu konuda bizlere her zaman destek olan hemşerilerime teşekkür ediyor, sürece daha aktif katılımlarını bekliyoruz.” Diye konuştu.

Başkan Hacıoğlu, bu tür sosyal sorumluluk projelerini önemsediklerini dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli