ROKETSAN HATAY’DA İDDİALI

ROKETSAN HATAY’DA İDDİALI

ABONE OL
17 Mayıs 2023 10:51
ROKETSAN HATAY’DA İDDİALI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Hatay başta olmak üzere deprem bölgesinde yaklaşık 8 milyar liralık savunma sanayisi yatırımını hayata geçireceklerini bildirdi.

Büyük bir felaket yaşanmasına rağmen daha güçlü ayağa kalkmak için mücadele edildiğini dile getiren Demir, devletin hemen her kurumuyla bölgede farklı konularda aktif şekilde çalışmalar yürüttüğünü vurguladı.

SAVUNMA SANAYİMİZ ANADOLU’YA DAĞILMALIDIR

İlk günden itibaren kurum olarak kendilerinin de bölgede aktif görev aldığını aktaran Demir, “Savunma sanayimizin Anadolu’muzun çeşitli yerlerine dağılması, bizim stratejilerimiz arasında. Bu bizim önemli bir stratejimiz. Bu anlamda bölgeden başlamak üzere, şirketlerimizi yatırımlar yapmak üzere ve çalışanlara da yatırım yaptıkları alanda hemen yanında iskan alanı oluşturmak üzere bir strateji oluşturduk. İnşallah deprem bölgesinin çeşitli yerlerinde bunu hayata geçiriyor olacağız. İlk Kahramanmaraş’tan başladık. İlk etapta TUSAŞ şirketimizle Kahramanmaraş’ta muhtelif uçak parçaları üretmek üzere yatırım yapılacak. Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde de TUSAŞ üzerinde karbon elyaf üretimiyle ilgili tesis kurmak üzere harekete geçtik. Hatay Kırıkhan bölgesinde ROKETSAN üzerinden silah ve roket sistemleri, Pavo şirketinin de bölgeye bilişim alanında bazı yatırımları olacak. Deprem illerindeki yatırımların hepsini topladığımızda yaklaşık 8 milyar liralık bir portföy var elimizde. İnşallah bunu adım adım hayata geçireceğiz. TUSAŞ, ROKETSAN, ASELSAN, HAVELSAN şirketlerimiz başta olmak üzere özel sektör şirketlerimiz de elini taşın altına koyacak” dedi.

HER BÖLGEDE KABİLİYETLİ İNSANLAR VAR

Personel alımları ile ilgili de açıklama yapan Demir, “’Peki bölgede bu şekilde kalifiye insan bulamazsanız?’ dediklerinde, ‘Sorun değil.’ diyoruz. İlk planda diyelim ki 50-100 kişiyle başladık. Şu anda bile 100 kişi planlıyoruz. Onların gerekli eğitimlerine başlayacağız. Mesela TUSAŞ’a götüreceğiz bu arkadaşlarımızı, ne kadar süre gerekirse, 6 aysa 6 ay, 1 seneyse 1 sene eğitimlerini vereceğiz. Geri getirip burada istihdam edeceğiz. Bütün şirketlerimiz için bu söz konusu. Şu mazeret değil, ‘Bölgede kalifiye insan bulamazsınız?’ Çekirdek olarak bulacağımıza kesin inanıyorum. Çünkü her bölgede kabiliyetli insanlar var. Orada o iş için yetişmiş olmasa bile zaten belirli bir eğitimi varsa biz o kişiyi, o işi yapacak 6 ayda, 1 senede düzeye getiririz” dedi.

En az 10 karakter gerekli