Erten Elektronik
Erten Elektronik
SAMANDAĞ BELEDİYE MECLİSİ, YİNE TARİHİ KARARLARIN ALTINA İMZA ATTI

SAMANDAĞ BELEDİYE MECLİSİ, YİNE TARİHİ KARARLARIN ALTINA İMZA ATTI

ABONE OL
3 Mart 2024 23:08
SAMANDAĞ BELEDİYE MECLİSİ, YİNE TARİHİ KARARLARIN ALTINA İMZA ATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samandağ Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı, Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz başkanlığında Samandağ Belediyesi toplantı Salonunda gerçekleşti.

Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

BAŞKAN ERYILMAZ: “ DOĞALGAZ SAMANDAĞ’A HAYIRLI OLSUN”.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Samandağ’a doğalgazın müjdesi verdi. 

Samandağ Belediye Meclisi, tarihi bir kararın altına daha imzasını atarak Samandağ’a doğalgazın gelmesinin önünü açtı ve bunanla ilgili kararını aldı.

TAM DONANIMLI KREŞİMİZ İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN.

Çocukların ücretsiz eğitim alabilecekleri, içerisinde hobi bahçesi ile hayvanat bahçesinin de yer alacağı ve neredeyse tamamı yurtdışında hibe ile finanse edilen, bölgenin ilk ve tek çok konseptli Kreşi’nin temeli atıldı. Bu kapsamda ilçeye bir ilki daha kazandırmak için Samandağ Belediyesi ile Dünya Çocukları Vakfı ve ISS Netzwerk Gmbh şirketi arasında imzalanan protokol onaylanarak oy birliği ile kabul edildi. Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşülerek Karara bağlanan maddeler şu şekilde;

Bir Önceki tutanak özeti görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

02.02.2024 tarih ve 18 sayılı meclis kararı ile İmar Komisyonuna havale dilen imar planı değişikliği için hazırlanan plan tadilatı ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

02.02.2024 tarih ve 19 sayılı meclis kararı ile İmar Komisyonuna havale dilen imar planı değişikliği için hazırlanan plan tadilatı ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

02.02.2024 tarih ve 20 sayılı meclis kararı ile İmar Komisyonuna havale dilen imar planı değişikliği için hazırlanan plan tadilatı ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

02.02.2024 tarih ve 21 sayılı meclis kararı ile İmar Komisyonuna havale dilen imar planı değişikliği için hazırlanan plan tadilatı ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

02.02.2024 tarih ve 22 sayılı meclis kararı ile İmar Komisyonuna havale dilen imar planı değişikliği için hazırlanan plan tadilatı ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

02.02.2024 tarih ve 23 sayılı meclis kararı ile İmar Komisyonuna havale dilen imar planı değişikliği için hazırlanan plan tadilatı ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti Belediyemize ait ve “Lise Alanı” olarak tanımlı Çiğdede Mahallesi 923 ada 1 sayılı parselin 5393 sayılı belediye kanununun 18. Maddesi gereğince Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Samandağ Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında gündem maddelerine ek olarak Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz tarafından meclise önergeler sunuldu. Samandağ Belediye Başkanı  Av. Refik Eryılmaz tarafından meclise sunulan önergede; 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanununun 4. Maddesinin dördüncü fıkrasının (g) bendi ve Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin 70. Maddesi uyarınca; ilçemize doğalgaz getirilmesi ve  ile ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından dağıtım lisansı verilen Aksa Çukurova Doğal Gaz Dağıtımı A.Ş.’nin dağıtım bölgesinde Belediyemizin de dahil edilerek gerekli iznin verilmesi ile ilgili önerge oy birliği ile gündeme alınarak; doğalgaz şirketine Samandağ ilçesine doğalgaz getirilmesi için gerekli izinlerin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Belediyemize tahsisli bulunan Deniz Mahallesi Atatürk Sahil Parkı’ndaki Suna Polat Gençlik Merkezinin 2. Şahıslara devredilmemesi, kiralanmaması, belediyemiz uhdesinde kalması ve elde edilecek gelirin tamamının Üniversite öğrencilerine burs verilmesi şartı ile işletme hakkının 5 yıl süre ile Belediyemizin hissedarı bulunduğu Kadın Girişimi Kooperatifine devredilmesi hususunun gündeme alınması oy birliği ile kabul edilerek; Suna Polat Gençlik Merkezi’nin işletme hakkının 5 yıllığına Kadın Girişime Kooperatifine verilmesi kararı oy çokluğu ile kabul edildi. Samandağ Belediyesi ile Dünya Çocukları Vakfı ve ISS Netzwerk Gmbh şirketi arasında imzalanan protokolün onaylanması hususunun gündeme alınması oy birliği ile kabul edilerek, protokolün onaylanması oy birliği ile kabul edildi. Deniz Mahallesi’nde Hz. Hızır Projesi etrafında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Peyzaj Projesi yapılacak olan alanda ticari işletmelerin ve faaliyetlerin yer almaması hususu oy birliği ile gündeme alınarak  Hz. Hızır Türbesi etrafında yapılacak olan peyzaj alanında ticari faaliyet yapılmaması oy birliği ile kabul edildi.

En az 10 karakter gerekli