Şanverdi’den muhalefete çağrı: Gelin birlik olalım

Şanverdi’den muhalefete çağrı: Gelin birlik olalım

ABONE OL
29 Haziran 2021 22:21
Şanverdi’den muhalefete çağrı: Gelin birlik olalım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun reform projesiyle daha da güçleneceğini belirtti. Şanverdi, özelleştirme ile kurumun zarar göreceği söylentilerine katılmadıklarını ifade ederek, iddiaların aksine kurumun daha da güçleneceğini söyledi. Muhalefetin kendilerine destek vermesini isteyen Şanverdi, aksi halde muhalefetin kaybedenlerin safında olacağının altını çizdi.


Milletvekili Şanverdi, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında, “Bugün savunma sanayimizi yeni bir eşiğe getirecek Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Reformu ile ilgili oluşturulan bilgi kirliliğine son vermek ve gerçekleri açıklamak için sizlerle beraberiz. Attığımız her adıma, yaptığımız her projeye, gerçekleştirmek istediğimiz her reforma “istemezük” demeyi muhalefet etmek sanan çevreler ne yazık ki bizi yine şaşırtmadılar. Sizlerin ve kamuoyunun bilmesini isterim ki; gerçekler ortaya atılan yalan yanlış bilgilerle oluşturulmaua çalışılan algılarla, taban tabana zıttır. Kökeni Osmanlı’ya dayanan yüz akımız savunma sanayimizin gururu Makine Kimya’yı dünya savunma devleriyle rekabet edecek yapıya dönüştürmeye çalışırken, ne yazık ki malum çevreler bu büyük adımla ilgili kafa karışıklığı yaratmak için her türlü yalana başvuruyorlar. Bakın ne diyorlar; Makine Kimya süreç sonunda özelleştirilecek. Oysa gerçek tam tersi. Makine Kimya bu kanun kapsamında kesinlikle özeleşmeyecek, sermayesinin yüzde yüzü hazineye ait olan bir anonim şirkete dönüşecek. Hatta kurum KİT statüsünden çıkarılacağı için özelleştirme baskısı da ortadan kalkacak. Kurumun varlıkları birilerine peşkeş çekilecek diyorlar. Oysa yasa metninde açıkça yazıyor, tüm varlıklar Makine Kimya AŞ’ye devredilecek. Personel mağdur olacak diyorlar.
TÜM PERSONELİN HAKLARI KORUNACAKTIR
Oysa en alttan en üste tüm personelin özlük hakları korunarak istihdam olanağı sağlanacak. Mavi ve beyaz yakalı personellerin özlük hakları her şart altında yasa ile korunacaktır. Makine Kimya Anonim Şirket olduktan sonra denetim dışına çıkacak, bir başıbozukluk, bir sahipsizlik, bir savrulmuşluk içinde olacak diyorlar. Bu da büyük bir yalan. Sayıştay Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Savunma Bakanlığı denetimleri başta olmak üzere kamu denetimleri devam edecek. Şirket ayrıca Türk Ticaret Kanunu kapsamında bağımsız denetim kuruluşları tarafından denetlenecek. Ve daha bir sürü gerçekle ilgisi olmayan kara propaganda aslında büyük bir fırsatı kaçırıyorlar. Çünkü bu reform Milli Savunmamızı yeni bir seviyeye çıkaracak, dünya savunma devleri arasına Makine Kimya’yı, dolayısıyla Türkiye’nin ismini yazacak bir dönüşüm olacak. Buradan muhalefete açık çağrıda bulunmak istiyorum. Siyaseten farklı yerlerde dursak da ülkemiz bir, milletimiz bir, geleceğimiz bir. Gelin, hiç olmazsa bu kez “istemezük” tavrınızı bir kenara koyun ve makine kimyayı daha hızlı çalışan, daha verimli teknoloji üretimi sağlayan, diğer savunma sanayi kuruluşlarıyla istenilen düzeyde rekabet edebilen bir yapıya dönüştürürken el verin. Merak etmeyin, Makine Kimya Endüstrisi kurumu hazineye bağlanacak. Kurum Milli Savunma Bakanlığı’nın sevk ve idaresinde Türk Ticaret Kanunu’na göre kurulacak bir anonim şirket olacak. Yani kimse bir yere kaçmıyor. Kimse Türkiye’nin bu güzide, hayati önemdeki kurumunu bir yere kaçırmıyor.
NEDEN KORKUYORSUNUZ?
Muhalefete ve onlarla birlikte makine kimya kara propagandasına katılan çevrelere soruyorum: Neden korkuyorsunuz? Türkiye’nin savunma teknolojisinde dünya devi olmasını sağlayacak bu dönüşüm sizleri neden korkutuyor. Hantallığı giderilmiş, dinamik piyasa koşullarıyla rekabet edebilen, hareket kabiliyeti yüksek bir kurum haline gelmiş makine kimya sizi neden korkutuyor? Türkiye’nin savunma sanayinde son yıllarda gerçekleştirdiği büyük atılım birilerine korku salıyor. Yerli ve milli savunma sanayimizin güçlenmesinin iç ve dış düşmanlarımıza verdiği korkunun ve rahatsızlığın farkındayız. Ama siz yapmayın. Kendinizi o rahatsız güruhun saflarına yazdırmayın. Çünkü bundan size düşen, sadece kaybetmek olacaktır. Yapmayın. Çünkü bundan size düşen ,sadece kaybetmek olacaktır. Yapmayın. Çünkü kim rahatsız olursa olsun, kim güçlü Türkiye’den korkarsa korksun, biz yolumuzdan dönmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli