Savaş: Her şey dursa da HBB asla durmaz

Savaş: Her şey dursa da HBB asla durmaz

ABONE OL
25 Aralık 2022 15:48
Savaş: Her şey dursa da HBB asla durmaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kentteki basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

HBB yöneticilerinin de eşlik ettiği buluşmada Savaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Büyükşehir’in gelecek yıl hayata geçireceği projelerden bahsetti.

ÇOK SAYIDA ARITMA TESİSİ YAPTIK

Büyükşehir kurulduğundan itibaren altyapıya önem verdiklerini belirten Savaş, “Göreve geldiğimizde 15 ilçeli şehrimizde Antakya ve İskenderun’da arıtma tesisi vardı. Sadece ova bölgesinde 5 arıtma tesisi yaptık. Ovanın yüzde 87’si arıtma tesisli pozisyona geldi. Edirne’ye git gel yapacak kadar içme suyu, İstanbul’a git gel yapacak kadar kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi döşedik. Şu anda tüm ilçelerimizde çeşitli altyapı çalışmaları devam ediyor” dedi.

Lütfü Savaş’a sorulan sorular arasında ulaşım ve üstyapı çalışmaları da vardı.

Şehir içi raylı ulaşım için bakanlıkla görüştüklerini ancak bakanlıktan ‘Nüfus yetersiz’ cevabı aldıklarını söyleyen Savaş, “Raylı sistem için şehir içi nüfusun 1 milyon olması gerekiyor. Antakya şehir içi nostaljik bir raylı sistemin yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bir proje geliştirdik. Aynı zamanda Antakya’nın eski 15 sokağında sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Tarihi dokuyu yerine korumak ve bu alanı turizm bölgesi yapmak istiyoruz. Valilik ve biz bu konuda çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HBB’DEN GELECEK HAFTA İKİ TEMEL ATMA TÖRENİ

Lütfü Savaş, geçen hafta tanıtımını yaptığı Antakya Sebze ve Meyve Hali ile Serinyol-Madenli yol projelerinin gelecek hafta temel atma törenlerini yapacaklarını sözlerine ekleyerek “Hatay’da her şey dursa bile HBB asla durmaz” dedi ve 2023 yılında da bu iki projenin hayata geçeceğini dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli