ŞENKÖYLÜLER BİR OLDU

ŞENKÖYLÜLER BİR OLDU

ABONE OL
3 Ekim 2022 14:21
ŞENKÖYLÜLER BİR OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nin tarih, kültür, medeniyet, inanç, gastronomi, inanç ve turizm köylerinden biri olan Şenköy’de, geçtiğimiz yıl Antakya Ticaret Borsası Genel Sekreteri Metin Kuseyri ile Sigorta İşletmecisi Yusuf Yurdal tarafından “Şenköy’de Bir Oluyoruz” sloganıyla başlatılan birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği etkinliğinin ikincisi geçtiğimiz hafta sonu Şenköylüler ve çevre ilçelerden gelen vatandaşların katılımıyla muhteşem bir etkinlikle gerçekleştirildi.

Antakya Ticaret Borsası Genel Sekreteri Metin Kuseyri ile Sigorta İşletmecisi Yusuf Yurdal tarafından ebediyete göç etmiş olan tüm Şenköylülerin ruhuna atfen Şenköy Pınarbaşı Meydanı’nda gerçekleştirilen birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği etkinliğine Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ve birim müdürleri, Şenköy Mahalle Muhtarı Abdulla Burakçın, çevre ilçelerden gelen vatandaşlar ile birlikte Şenköylüler katılım gösterdi.

Şenköy Pınarbaşı Meydanı’nda ATB Genel Sekreteri Metin Kuseyri ile Sigorta İşletmecisi Yusuf Yurdal tarafından düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sigorta İşletmecisi Yusuf Yurdal; “Çok sevgili Şenköylüler, değerli hemşerilerim, dostlarım. Hepinizi sevgiyle saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Vaktiniz hayırlı olsun. Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl ikincisini düzenlediğimiz birlik beraberlik ve dayanışma yemeğimize hoş geldiniz. Bir ağaç misali dallarımızla çoğalmaya, sizinle bir olmaya, sofranıza misafir olmaya, asırlarca devam ederek damla damla hayrımızı büyütmeye gayret edeceğiz. Biriz, birlikteyiz, beraberiz, yanınızda, buradayız Şenköy’üm. Bu beraberlik birimiz hepimiz, hepimiz birimiz şiarıyla samimiyetiyle, hasbiliğiyle birlikte olma, Şenköylü aidiyetidir. Tarihimizle ve kültürümüzle bugün burada Şenköy’ümüzün tarihi mekanı olan Pınarbaşı’nda hep birlikte sevgiyle, muhabbetle geçmişlerimizi bir dua ile yâd ettik. Şenköy’de Bir Oluyoruz sloganıyla çıkmış olduğumuz bu yolda, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Şenköylü ruhunu gençlerimize ve gelecek nesillerimize aktarılması adına yapmış olduğumuz bu geleneksel yemeğimize katılım sağlayan siz değerli misafirlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” diye konuştu.

Etkinliğe katılarak Şenköylülere sürpriz yapan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın da yaptığı konuşmada, “İkincisini düzenlemiş olduğunuz birlik, beraberlik ve dayanışma etkinliğiniz kutlu olsun. Yayladağı Belediyesi olarak bizler de bu etkinliğin düzenlendiği Şenköy’de olmaktan büyük bir mutluluk duyduk. Buradan Şenköy ve diğer mahallerimizle birlikte ilçemize güzel eserler kazandıran ve görevi başında iken ebediyete intikal etmiş olan Yayladağı Belediye Başkanımız Mustafa Sayın’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz bu görevi kendisinden devraldık. Onun da varisi biziz. Şenköy Mahallemiz de kendisinin emanetidir bize. Bu konuda Yayladağı Belediyesi olarak Şenköy’e biraz daha fazla özen gösteriyoruz. Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ve belediyemiz olarak her daim yanınızdayız. Tekrardan bu etkinliğe katılan tüm vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyor, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Geçtiğimiz yıl “Şenköy’de Bir Oluyoruz” sloganıyla birincisi gerçekleştirilen birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği etkinliği Şenköy’ün büyüklerinden Hacı Halil Yücel’in Şenköy İnsanı adlı şiiri ile Aşık Vehbi Gülen’in Hoşgeldiniz Şenköy’ümüze adlı şiirler okundu. Okunan şiirlerin ardından ebediyete intikal etmiş olan Şenköylülerin ruhuna atfen okutulan Yasin-i Şerif töreni ve dua merasimi düzenlendi. Yapılan dualara katılım gösteren Şenköylüler ve çevre ilçelerden gelen misafirler Şenköy’de düzenlenen etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

ATB Genel Sekreteri Metin Kuseyri ile Sigorta İşletmecisi Yusuf Yurdal tarafından Şenköy Pınarbaşı Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte yerel yemeklerden Aşür, Nohutlu Pilav ve Kuru Fasülye misafirlere ikram edilirken, Şenköy’ün meşhur tatlı çeşitlerinden biri olan Peynirli Un Helvası da ikram edildi. Yapılan ikramların ardından etkinliğe katılım gösteren misafirler etkinliğin düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin artarak yapılmasını dilediler.

En az 10 karakter gerekli