Soroptimistler, 100’üncü yıllarını kutladı

Soroptimistler, 100’üncü yıllarını kutladı

ABONE OL
29 Eylül 2021 15:45
Soroptimistler, 100’üncü yıllarını kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

125 ülkede yüz bine yakın üyesiyle, kız çocuklarının ve kadınların statüsü ile insan haklarını ileriye götürmek ve geliştirmek için hizmet projeleri üreten İş ve Meslek Kadınlarının oluşturduğu dünya çapında bir organizasyon olan ve 1921’de ilk Kulübü kurulan Soroptimistler, bu yıl 2021’de 100’üncü yıllarını kutladılar.

Türkiye’de 34 Kulübün birleşmesinden oluşan Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, 25-26 Eylül’de Adana’da Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Bu sene 11. Kuruluş yılını kutlayan Antakya Soroptimist Kulübü de toplantıya yönetim kurulu, delegeler ve üyelerden oluşan 13 kişilik bir heyetle katıldı. Yönetim Kurulundan, Başkan Sonay Altunay Bayraktar, Sayman Neşe Urfalı, Sekreter Peren Yüksel ile  geçmiş dönem Başkanı Ayşe Kuseyri, Delege Alev Bahadırlı, Delege Ceren Emir, Program Direktörü Ebru Aydın, Program Direktör Yardımcısı Dilay Dolar, Kurucu Başkan Oya Mıstıkoğlu, geçmiş dönem başkanı Cemile Kızılkan, geçmiş dönem Saymanı İlkay Çinçin,  geçmiş dönem program direktörü Meltem Haytoğlu ve Üye İlke Ekmekçi Antakya Soroptimist Kulübünü  genel kurulda temsil ettiler. Adana Divan Otel’de gerçekleştirilen toplantı geniş katılımla başarılı bir şekilde sonuçlandı.

BAYRAKTAR: SOROPTİMİSTLİK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR Başkan Sonay Altunay Bayraktar; “Soroptimistlik sadece bir kulüp faaliyeti değil, bir yaşam biçimidir. 11 yıldır Antakya’mızda kız çocukları ve kadınlarımızın hayatına değer katmak; eğitim, sağlık ve sosyal alanlardaki konumlarını daha yukarıya taşımak için her gün kız kardeşlerimizle yeni bir fikir üretmeye çalışıyor, projeler gerçekleştiriyor ve kız çocuklarımıza burs olanakları sağlıyoruz. Ülkemizin geleceğinin yeni nesilleri doğuran ve yetiştiren üretken, eğitimli ve donanımlı kadınlarımızın ellerinde olduğunu biliyoruz. Bu sebeple kadını yüceltmenin memleketi yüceltmek olduğu bilinciyle çalışıyoruz ve çalışmaya devem edeceğiz. Bu yolda bize ışık olacağına inandığımız kongremizin düzenlenmesinde, başta Federasyon Başkanımız Sn. Sevil Koca olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen tüm kız kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli