Erten Elektronik
Erten Elektronik
SORUMSUZLUK TARLAYI KÜLE ÇEVİRDİ

SORUMSUZLUK TARLAYI KÜLE ÇEVİRDİ

ABONE OL
11 Haziran 2023 16:56
SORUMSUZLUK TARLAYI KÜLE ÇEVİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da da çok sayıda yangına neden olan sorumsuzlar tarafından doğaya rastgele atılan sigara izmariti Diyarbakır’da 700 dönümlük tarlayı küle çevirdi.

Yoldan geçen bir araçtan sorumsuzca atılan sigara izmariti 700 dönüm olduğu tahmin edilen buğday tarlasında yangın çıkardı. Buğday tarlasında ki yangın 700 dönüm olduğu tahmin edilen alan dakikalar içinde kül oldu. Diyarbakır’da Bismil ve Sur ilçesi sınırlarında bulunan Alabal, Hanpazar ve Güroğlu mahalleleri arasında yer alan buğday tarlasında saat 16.00 sıralarında sigara izmaritinden kaynaklı tahmin edilen yangın çıktı. Yangın kısa sürede rüzgârında etkisiyle yayıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Yaklaşık 45 dakika içerisinde 700 dönümlük buğday tarlası kül olurken, yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yanan tarla içerisinde 80 dönümünün kendisine ait olduğunu dile getiren vatandaş, ‘yangının yoldan geçen bir araçtan sigara izmaritinin atılması sonucu çıktığını’ söyledi.

Yetkililer ise Hatay’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde ekin zamanı olduğunu belirterek, konuyla ilgili vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundular.

En az 10 karakter gerekli