Suriyeli adamı çocukları sokağa terk etti

Suriyeli adamı çocukları sokağa terk etti

ABONE OL
2 Nisan 2021 19:45
Suriyeli adamı çocukları sokağa terk etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da kalın bağırsak kanserine yakalanan Suriyeli adamı çocukları sokağa terk etti. 60 yaşındaki adamı, mahalleli evlerine alıp bakmaya başladı.
Akıl El Şuhada, Suriye’nin Hama kentinden 8 ay önce Adana’ya geldi. Şuhada, daha önce ülkeye gelen 6 çocuğunun yanında kalmaya ve Hatay Devlet Hastanesinde tedavi olmaya başladı. İddiaya göre, Akıl El Şuhada’yı 3 gün önce çocuklarından birisi Yüreğir ilçesine bağlı Başak Mahallesi’ne gelerek ‘Biz sana artık bakamıyoruz’ diyerek sokağa bıraktı. Bu sırada Akıl El Şuhada’yı gören Ahmet Taş, onu Suriyeli komşularının evine alıp bakmaya başladı.
Taş, her ay 3 defa Hatay Devlet Hastanesine gitmesi gereken adamın bir an önce Adana’da tedavi olmasını istiyor.

AKIL EL ŞUHADA, “60 YAŞINDAYIM, BENİ ÇOCUKLARIM ATTI. YETKİLİLERE SESLENİYORUM BANA BAKSINLAR BEN KENDİME BAKAMIYORUM. EŞİM SURİYE’DE BURAYA GELEMEDİ SADECE ÇOCUKLARIM VAR, ONLARDA BANA BAKMIYOR” DEDİ. (ELİF AYŞENUR BAY – UMUTCAN İŞLEDİCİ/ADANA-İHA) Adana’da kalın bağırsak kanserine yakalanan Suriyeli adamı çocukları sokağa terk etti. 60 yaşındaki adamı, mahalleli evlerine alıp bakmaya başladı.

“Ona bakmaya çalışacağız”
Ahmet Taş, “Amcamızın oğlu geldi ‘Biz sana artık bakamıyoruz’ diyerek sokağa onu bıraktı ve biz de onu eve aldık. Amcamızın her ay 3 defa tedavi olmak için Hatay’a gitmesi gerekiyormuş. Yetkililere sesleniyoruz amcamızın Adana’da tedavisi olması için buraya sevki gerçekleşsin. 7-8 aydan bu yana hastalığı varmış. Biz amcamıza sahip çıktık. Ona bakmaya çalışacağız” diye konuştu.
Tercüman aracılığıyla konuşan Akıl El Şuhada ise eşinin Suriye’de kaldığını o nedenle burada tek başına yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, “60 yaşındayım, beni çocuklarım attı. Yetkililere sesleniyorum bana baksınlar ben kendime bakamıyorum. Eşim Suriye’de buraya gelemedi sadece çocuklarım var, onlar da bana bakmıyor” ifadelerini kullandı.

İHA

En az 10 karakter gerekli