Taşçı: Çocuklarımızın bayramını kutluyorum

Taşçı: Çocuklarımızın bayramını kutluyorum

ABONE OL
23 Nisan 2021 09:01
Taşçı: Çocuklarımızın bayramını kutluyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Metin TAŞÇI, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Taşçı kutlama mesajında, “23 Nisan 1920, milli tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ecdadımız o gün, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla kenetlenmiş ve bağımsızlığından ödün vermeden çıktığı ve büyük mücadeleler verdiği bu yolda, bağımsızlığını tesis etmeyi başarmış milli iradenin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de açarak tüm dünyaya ilan etmiştir. Bağımsızlık savaşının başlangıcında Amasya Genelgesi’nde ifade edilmiş olan “Ulusun bağımsızlığını yine ulusun kesin kararı ve direnişi kurtaracaktır.” sözleriyle belirlenen “Ulusal Egemenlik” temeline dayalı millet egemenliği Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmasıyla yaşama geçirilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” sözleriyle ifade ettiği gibi çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır, barışın ve umudun simgesidir. Dolayısıyla Türk çocuklarını mutlu edebilmek, onlara iyi bir gelecek sunabilmek, çocuklarımızı milli ve manevi değerler aşılayarak, topluma faydalı bireyler oluşturmak hepimizin görevidir.
Bu yıl da Pandemi sebebiyle, 23 Nisan’ı evlerimizde balkonlarımızda kutluyoruz. Önemli olan sağlığımız, göğsümüz de milli duygularımızla kabardığı sürece, kalplerimiz birlik ve beraberlik içerisinde attığı sürece balkonlar da bize meydan olur. İnşallah en kısa sürede bu süreci de atlatacağız. Çocuklarımızın neşesi ve coşkusu yeniden sokaklarımızı süsleyecek. Bu duygularla, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Meclisimizde kuruluşundan itibaren hizmeti geçen tüm büyüklerimizi ve bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli