Teksöz: “Hatay’da güzel şeyler olacak”

Teksöz: “Hatay’da güzel şeyler olacak”

ABONE OL
14 Aralık 2022 15:07
Teksöz: “Hatay’da güzel şeyler olacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay’da sevindiren gelişmelerin yaşandığını kaydederek, “Hatay’da güzel şeyler olacak” dedi.

Projelerin ardı ardına yükselmeye devam ettiğini belirten ve emeği geçen herkese teşekkür eden Teksöz, bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. Mobilya İhtisas Sanayi, Enek OSB, sebze hali gibi projelerin yanı sıra esnaflarla ilgili çalışmaları da aktaran Teksöz, yaptığı açıklamada; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanımız Bundan 3 ay önce TESK genel kuruluna katıldı. Kendisine sorunlarımızı ilettik. SGK’lı esnafımız 7200 iş gününde, emekli oluyor. Bu adaletsizliğin giderilmesi konusunda bakanımızdan yardım talep ettik. Tahmin ediyorum EYT içinde bu konu da var. EYT konusunda toplumun beklentisi oluştu. EYT’nin de bir an önce çıkartılması gereklidir. Emekli kardeşlerimizin oranı çok yüksek. Emeklilerimizin de refah payı alması çok önemli. Bu konuda talebimiz vardır. Bu konuda HESOB ve TESK olarak çalışmalarımız sürüyor. Emekli olan vatandaşların çalıştığı işletmeler bir tazminat verirken zorlanıyor. Burada 20 yıl çalıştıysa 200 Bin TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Bunun için işletme sahipleri evlerini arabalarını satmak durumunda kalıyor. Buna çözüm bulunmalıdır. Bir fon oluşturulmalı, SGK primi 1000 TL ise 1200 TL olarak ödenmeli gibi bir çözüm bulunabilir.

EKONOMİK SIKINTI TÜM DÜNYADA VAR

Türkiye’de de etkisini gösteren ekonomik kriz tüm dünyada var. 2 dolar olan ürün, 4 dolar oldu. Burada bizim esnaf ve sanatkarlarımıza yardımcı olmamız ve yeni pazarlar bulmamız lazım. Bizim sanayi sitelerimizi bir an önce bitirerek geliştirmek ve seri üretimle ihracatımızı arttırmamız lazım.

CUMHURBAŞKANIMIZIN YAKLAŞIMINI DESTEKLİYORUM

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilgili yaklaşımını doğru buluyorum. Doğrusu da buydu zaten bizim 10 yıldır söylediğimiz sözler bunlardı. İnşallah sınır kapılarının açılmasıyla inşallah ticaret de artacaktır. Türkiye’de ilk def eski tip sanayi sitesi sistemini terk ederek ihtisas sanayi sistemine geçtik. Bunun faydası istihdamı arttırmak, teknolojiyi yakalamak, siteler arasında yardımlaşma, dışarıdan gelen müşterilerin tek tek gezmesinden ise hepsini bir arada görmeleri şeklinde olacak. Antakya’da mobilya sanayi sitemize 105 esnafımız geldi. Önceden 400 metrekareye sığarken, şimdi 3 bin metrekareye sığamaz hale geldiler. 3 işletmeyi yan yana alarak kullanan var. 300 işçi çalıştıran var. İstihdam da bu şekilde yaratıldı. Bu açıdan bakacak olursak devletimizin sanayi sitelerine ağırlık vermesi gerekiyor.

MOBİLYA AVM İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Mobilya AVM konusunda 2 alternatif belirledik. Esnaflarımızın da fikrini alarak bu projeyi hayata geçireceğiz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Yalnızca Antakya’nın değil, Hatay’ın bir mobilya AVM’ye ihtiyacı var. Hatay Valimiz, 10 milletvekilimiz, Hatay Büyükşehir Belediyemiz ve Antakya Belediyemiz bizi sahiplendi. Birisi İskenderun yolu üzerinde havaalanı yakınında, diğeri de uydukent’te yapılan avm binası. Orada bize verilen fiyat bizim için inşaat maliyeti bile değil. Orada bize otopark ve fuar alanı için de ücret talep edilmedi. Bu konuları masaya yatırdık. Bunun kararını hep birlikte vereceğiz.

ENEK OSB 15 BİN İSTİHDAM YARATACAK

Altınözü ENEK’te kurulacak olan OSB projesi 4 bin dönüm üzerinde. Biz sayın Valimize buraya 2 bin dönüm yeter, burayı 2’ye ayıralım, kalan yere de imalat yapacak esnaflarımız için yer verilsin dedik. Sağ olsun kendisi de mantıklı buldu. Burası 15 bin kişiye istihdam yaratacak bir OSB olacak ve alınan talep belirlenen alanın çok üzerinde. Burası için de valimizin hızlandırın talimatı var. Öncelikle valimize her ricamıza karşılık verdiği için teşekkür ediyorum. Altyapımıza verdiği katkılardan dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Ayrıca birkaç kez istişare yapmıştık. Sebze hali ile ilgili yakında çalışma başlatılacak. Antakya Belediye Başkanımız İzzettin ağabeyimize, 15 milletvekilimize teşekkür ederim. Memleket bizim. Ne yapabilirsek çocuklarımız daha güzel yaşasın diye. Tüm derdimiz budur” ifadelerini kullandı.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli