TEMİZYÜREK GÖÇ KONUSUNA DEĞİNDİ

TEMİZYÜREK GÖÇ KONUSUNA DEĞİNDİ

ABONE OL
5 Haziran 2021 15:28
TEMİZYÜREK GÖÇ KONUSUNA DEĞİNDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle yürüttüğü Demokrasi İçin Medya, Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında ‘Güney ve Doğu İlleri Değerlendirme Toplantısı’ geçtiğimiz hafta içerisinde online üzerinden gerçekleştirildi.

Güney ve Doğu Bölgelerinde yerel basınında öne çıkan sorunlar ve çözüm önerileri ile göç konusunun ele alındığı toplantıya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, AGF Yönetim Kurulu Üyesi ve HGC Başkanı Abdullah Temizyürek, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Abdullah Alpdağ ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak konuşmacı olarak katıldılar.

Online olarak gerçekleştirilen oturumun açılış konuşmasını yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, pandemi nedeniyle meslektaşlarıyla bir araya gelemiyor oluşundan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Hepinizi sağlıklı ve koronadan etkilenmemiş şekilde, online olarak da olsa karşımda görmekten çok mutluyum. Ev sahibi olarak, hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu toplantı ile aslında hem hasret gideriyor, hem de ağırlaşan ciddi mesleki sorunlarımızı dile getiriyoruz. Hepinizi selamlıyorum.” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in konuşmasının ardından söz alarak sorunlar hakkında bir konuşma yapan Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek, Gaziantep ile aynı kaderi yaşadıklarını ve sınır bölgesi olarak bir buçuk milyon nüfusa sahip olduklarını, kayıtlı Suriyeli sayısının ise 500 bin olduğunu ifade ederek, “Artan nüfus nedeniyle su sorunu yaşıyoruz. Su yetmemeye başladı, eskiden su kesilmezken, göçün ardından su kesintileri başladı ve ekonomik krizle de devam ediyoruz. Savaştan önce bavul ticareti yapılırdı, artık mümkün değil. İki yıl evvel gelen Suriyeliler iş yeri açmaya başladı ve bu konuda çok haber yaptık, halk şikayet ediyordu. Kendi aralarında çok milliyetçiler, birbirlerinden alış veriş yaparlar. Esnafımız bu anlamda zorlanıyor. Bir de cinayet, kapkaç, hırsızlık ve faili meçhul cinayet sayısı arttı. Bunlarla ilgili makamlara sorduğumuzda da tatmin edici yanıtlar alamadık. Pandemi nedeniyle durum görünür hâlden çıktı ama bu konuda yazıp çizmeye, önerilerimizi sunmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli