TKDK HATAY’A 120 MİLYON TL HİBE VERECEK

TKDK HATAY’A 120 MİLYON TL HİBE VERECEK

ABONE OL
14 Ocak 2023 12:35
TKDK HATAY’A 120 MİLYON TL HİBE VERECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörlüğü olarak 2023 yılında 120 milyon liralık hibe ödemesi yapılacak.

TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü 2022 yılında yatırım büyüklüğü 180 milyon lira olan 35 projeye 54 milyon liralık hibe desteği verecek. 2023 yılında yatırım büyüklüğü 270 milyon lira olan 54 projeye 120 milyon lira hibe desteği sağlanacak.

ÖZGÜRSOY: ÇEŞİTLİ ALANLARDA DESTEK VERİLECEK

Hatay’da incelemeleri tamamlanan projelerin, sözleşmeye bağlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy; söz konusu projelerin birçoğunun yatırımlarının başladığını ve en kısa sürede tamamlanıp faaliyete geçeceklerini belirtti. Özgürsoy konuşmasında ayrıca İlimizin tarımsal potansiyelinin ve çeşitliliğinin projelere de yansıdığını belirterek; soğuk hava depolarından meyve sebze işleme tesislerine, et ve süt işleme tesislerine ve frigorifik araç alımlarına, mantar üretim tesislerinden biber salçası üretimine, arıcılık desteklerinden reçel-pestil üretimine, kırsal turizm yatırımlarından zeytin salamura ve zeytinyağı işleme tesislerine, tıbbi-aromatik bitki ve çiçek seralarından meyve-sebze kurutma ve konserve tesislerine, pelet yakıt üretim tesislerinden yenilenebilir enerji yatırımlarına kadar geniş bir alanda yatırım projeleri alındığını, yatırıma dönüşen projelerin faaliyete geçmesiyle birlikte Hatay’a hem katma değer yaratacağını hem de istihdama katkı sağlayacağını ifade etti.

AYRINTILI BİLGİ TKDK HATAY ŞUBESİNDE

‘Sektöre göre değişmekle birlikte  % 50-70 hibe desteği verildiğini, bunun yanında KDV, ÖTV, Gelir ve Kurumlar vergisi muafiyetlerinden de yararlanılacağını ifade eden Özgürsoy; yatırımcılarımıza ayrıca yatırıma başlarken Avans ödemesi de yapıldığını sözlerine ekledi. IPARD I ve II’nin ardından 2023 yılında 3. etabı IPARD III için Çağrı İlanına çıkılmasıyla birlikte proje kabulleri devam edecek olup yatırım düşüncesi olan tüm yatırımcılarımızı proje sunmaya bekliyoruz. Ayrıntılı bilgi için 0326 225 12 23 nolu telefonu veya 444 85 35 nolu Yardım Masası Hattı’nı arayabilirsiniz ya da www.tkdk.gov.tr’den bilgi edinebilir, yüz yüze görüşme için General Şükrü Kanatlı Mah. Atatürk Cad. Kavaslı Köprüsü Sarı Center İş Merkezinde yer alan Koordinatörlüğümüzü ziyaret edebilirsiniz” dedi.

En az 10 karakter gerekli