Tokdemir’den Bakan Koca’ya soru önergesi

Tokdemir’den Bakan Koca’ya soru önergesi

ABONE OL
2 Aralık 2022 08:43
Tokdemir’den Bakan Koca’ya soru önergesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi yayınladı.

Vekil Tokdemi önergesinde; “Covid-19 salgının hızı düşse de sağlıkta sorunlar gittikçe büyüyor. Muayene randevusu için 3 ay, MR için 6 ay, Ultrason için 4 ay sonrasına gün veriliyor. Hastalar randevu alamıyor, kamuda kalan hekimler ise artan iş yüküyle günde 100 hastadan fazla muayene yapıyor. Hastanelerde randevu almadıklarını, bilinçli bir şekilde özel hastanelere yönlendirildiklerini, buralara gidildiğinde de yüksek faturalarla karşılaştıklarını belirten vatandaşların sayısı hızla artmaktadır.

Bu bağlamda;

Hatay il genelinde devlet hastanesi sayısı kaçtır? Bu hastanelerde kaç poliklinik bulunmaktadır?

Hatay il genelinde bulunan devlet hastanelerinde branş bazında belirtilmesi suretiyle kaç uzman doktur, kaç pratisyen doktur görev yapmaktadır?

Hatay ili ve ilçelerinde devlet hastanelerinde doktur eksikliğinden dolayı hizmet verilmeyen poliklinik bulunmakta mıdır? Şayet bulunmakta ise ilçe bazında ayrı ayrı belirtilmek suretiyle hangi branşlarda doktur eksikliği bulunmaktadır?

Hatay ilimizde yaşayan vatandaşlımızın hastanelerden randevu almakta zorluk çektikleri iddiaları doğru mudur?

Hatay ili ve ilçelerindeki vatandaşlarımızın muayene ve tedavi olmak için haftalarca bekletilmesinin engellenebilmesi adına Bakanlığınızca bir çalışma var mıdır?” ifadelerini kullandı.   

En az 10 karakter gerekli