Türkiye güne depremle uyandı

Türkiye güne depremle uyandı

ABONE OL
23 Kasım 2022 10:30
Türkiye güne depremle uyandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan depremde panik nedeniyle 1’i ağır 50 kişi yaralandı. Tekirdağ’dan İzmir’e kadar birçok ilde hissedilen sarsıntının ardından bölgedeki artçı sarsıntılar devam ediyor. Düzce dün geceye 5,9’luk bir depremle uyandı. Vatandaşların panikle çıktıkları sokaklarda bekleyişi sürerken bölgedeki ekipler, çalışmalarına devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08’de merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. İlçedeki depremin derinliğiyse 6,81 kilometre. Kentte bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar yaşandı, evlerdeki bazı eşyalar yere düştü.

BİRİ AĞIR 50 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre Düzce’de 37, İstanbul’da 1, Zonguldak’ta 6, Sakarya’da 1, Bolu’da 1 ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere 50 kişi yaralandı.

8 BİN KONUTA HASAR TESPİT 

Deprem bölgesindeki gelişmeleri takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”8 bin konutta özellikle Gölyaka’da hasar tespit çalışması yapılacak” dedi. Bölgede önlem amaçlı elektrik kesintileri yaşandı. Düzce Adliyesi’nde çatıdan kopan bazı beton parçalarının yere düştüğü görüldü. Deprem nedeniyle araçlarına yakıt almak isteyenler, akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu. Artçı sarsıntıların devam ettiği kentte soğuk hava nedeniyle battaniyelere sarılan vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

İZMİR’DEN ANKARA’YA HİSSEDİLDİ

Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi.

DAKİKALAR SONRA ÇİLİMLİ DE SALLANDI

Öte yandan 5,9’luk depremin yarattığı panik sürerken Düzce’nin Çilimli ilçesinde saat 04.30’da 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

4 İLDE EĞİTİME DEPREM ARASI

Deprem nedeniyle Düzce, Sakarya, Bolu ve Zonguldak Ereğli’de okullarda eğitime bir gün ara verildi.

700 BİN DİNAMİTİN PATLAMASINA EŞDEĞER

Uzmanlar Düzce’de meydana gelen 5,9’luk depremi, NTV’de yorumladı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin beklenen İstanbul depremini tetiklemeyeceğini söyledi. Prof. Dr. Tüysüz ise depremle 700 bin ton dinamite eşdeğer bir enerjinin boşaldığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli