“Türkiye’de yerel seçim sistemi değişsin” önerisi

“Türkiye’de yerel seçim sistemi değişsin” önerisi

ABONE OL
9 Haziran 2021 17:12
“Türkiye’de yerel seçim sistemi değişsin” önerisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay‘da Feridun Tınaztepe İlköğretim Okulu Müdürü Abdulla Sönmez, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uygun olarak hazırladığı belediye seçimleri kanun değişikliği düzenlemesinin hayata geçirilmesini istedi.
Sönmez, yaptığı açıklamada, geliştirdiği seçim sistemiyle ilgili olarak, “Belediye başkanlığı seçimlerinde pek büyük çoğunluk, ezici çoğunluk olduğu halde yerel seçim kanununun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uygun hale getirilmemesi nedeniyle azınlığın çoğunluğa tahakküm ettiğini görünce ‘kahir ekseriyeti’ olmalı sözü üzerine Cumhurbaşkanımıza azınlığın çoğunluğa tahakküm edemeyeceği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uygun Belediye Seçimleri Kanun değişikliği düzenlemesi hazırladım” dedi.
Kendi geliştirdiği seçim sisteminde, büyükşehir, ilçe belediye başkanı adayı olamayacağını belirten Sönmez, “İllerin ilçelerinde belediye meclis üyesi adayı olacak. İl seçim sonuçlarına göre ilçelerde en çok oyu alan partinin genel başkanı tarafından ilçe meclis üyeleri arasından ilçe belediye başkanı görevlendirilecek. Büyükşehir belediyesi olan illerde ise il seçim sonuçlarına göre il genelinde ilçelerin toplamında en çok oyu alan partinin genel başkanı tarafından ilçelerin meclis üyeleri arasından büyükşehir belediye başkanı görevlendirilecek” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemindeki gibi görevlendirilen belediye başkanlarının gerek görülmesi halinde parti genel başkanları tarafından değiştirebileceğini vurgulayan Abdulla Sönmez, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine göre yerel seçimlerin düzenlenmesi ile her türlü suistimallerin önüne geçileceğini kaydetti.

İHA

HATAY’DA FERİDUN TINAZTEPE İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRÜ ABDULLA SÖNMEZ, CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE UYGUN OLARAK HAZIRLADIĞI BELEDİYE SEÇİMLERİ KANUN DEĞİŞİKLİĞİ DÜZENLEMESİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ İSTEDİ. (ADEM KARAGÖZ/HATAY-İHA) Hatay’da Feridun Tınaztepe İlköğretim Okulu Müdürü Abdulla Sönmez, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uygun olarak hazırladığı belediye seçimleri kanun değişikliği düzenlemesinin hayata geçirilmesini istedi.

En az 10 karakter gerekli