Türkiye’nin otomobili TOGG kamuoyuna tanıtıldı

Türkiye’nin otomobili TOGG kamuoyuna tanıtıldı

ABONE OL
29 Ekim 2022 21:01
Türkiye’nin otomobili TOGG kamuoyuna tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 27 Aralık 2019’da ön gösterim araçlarının tanıtımı yapılan, 18 Temmuz 2020’de fabrikasının inşasına başlanan Togg’un seri üretimi için geri sayım sona erdi.


Fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg’un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü’nün açılış töreni gerçekleştirildi.

TOGG Gemlik Kampüsü’nün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”60 yıllık hayal gerçek oldu” dedi.


Programa AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da katılım gösterdi.

HEDEF 1 MİLYON ÜRETİM
Seri üretim için Gemlik’te 1 nokta 2 milyon kilometrekare alan üzerine dev bir fabrika kuruldu. İlk model C-SUV’un prototipleri robotlar aracılığıyla yapıldı.

Yaklaşık 5 ay sürecek güvenlik testlerinin ardından onay belgelerini alacak TOGG için belirlenen üretim tarihi ise Mart 2023. İlk etapta 17 ila 18 bin adet aracın satışa çıkarılması planlanıyor.

Bu tarihte satışa çıkacak C-SUV’un ardından 2 yıl sonra sedan modeli satışa sunulacak. Bu modeli B-SUV ve C-MPV modelleri takip edecek. Hedef 2030’a kadar 5 farklı gövde tipinde 1 milyon adet elektrikli otomobil üretmek.

En az 10 karakter gerekli