Erten Elektronik
Erten Elektronik
UGC BAŞKANI ÖZ: “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN“

UGC BAŞKANI ÖZ: “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN“

ABONE OL
9 Ocak 2024 12:47
UGC BAŞKANI ÖZ: “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN“
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilere birlik ve beraberlik içinde çalışmanın önemini vurguladı.

“Toplumun ve kamuoyunun doğru, hızlı ve tarafsız haber alma hakkını temin eden basın mesleği, demokratik toplumların varlığını sürdürmesinde de önemli rol üstlenmektedir” ifadelerinde bulunan UGC Genel Başkanı Öz; sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’deki tüm gazetecilere çağrımız;

“Gazeteciler, halkın sesi, kulağı ve gözü olmalıdır. Tarafsız ve özgür bir şekilde mesleğini icra etmelidir. Özgür ve tarafsız gazetecilik yapmanız gerekir. Her türlü yanlı gazetecilik yapıldığı takdirde, halkımızın sesi, kulağı ve gözü olamadığımız gibi, mesleğimizi de tam manasıyla icra edemiyoruz. Hem de gazetecilerin sorunlarını çözemiyoruz. Siyasetle bağınızı koparın. Halkın sesi, kulağı ve gözü olun. Gazetecilik mesleğinizi icra edin. Bizler siyasetçi değil, gazeteciyiz. Birlikten güç doğar. Türkiye’ de tüm gazeteciler birlik ve beraberlik içerisinde çalışırlarsa, gazetecilik mesleğindeki sorun ve sıkıntılar çözülecektir. Halkın sorunlarını da yetkililer duyacak ve çözüm getireceklerdir. Milletin müşterek sesi olan basın, toplumun duygu ve beklentilerini dünyaya duyurmasının yanında, yanlışlıkların ve aksaklıkların giderilmesinde de kamuoyu adına denetim görevi yapmaktadır. Özellikle, sosyal medya ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaşması ile birlikte, hayatımızda daha çok yer alan medyanın önemi her geçen gün artmaktadır. Bu düşünceler doğrultusunda, zorlu şartlar altında, büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, başarılar dilerim.”

En az 10 karakter gerekli