“UGC Hatay Oflazoğlu’na emanet”

“UGC Hatay Oflazoğlu’na emanet”

ABONE OL
18 Temmuz 2021 13:15
“UGC Hatay Oflazoğlu’na emanet”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de ve uluslararası arenada gazetecilik mesleğinin saygınlığını, basın mensuplarının da refahını arttırmayı hedefleyen Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’nin Hatay 1. Olağan Kongresi’nde başkanlığa Ferit Oflazoglu seçildi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen kongreye Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz, Genel Başkan Yardımcıları Hikmet Otuzbir, İsa Güven ve Tezcan Aydın’da katıldı. Hatay Gönüllüler Konseyi Derneği Başkanı Tahir Dönmezer ve Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti üyeleri katıldı. Divan Başkanlığını Tahir Dönmezer’in yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ÖZKAYA YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLEDİ

Kongrenin açılış konuşmasını UGC Hatay kurucu İl Başkanı Volkan Özkaya yaptı. Özkaya konuşmasında, “Biz bu cemiyeti kurarken çok büyük emekler verdik. En büyük pay Genel başkan yardımcımız Hikmet Otuzbir’e ait. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Görev süremiz boyunca hatamız olduysa affola. Yeni Başkan Ferit Oflazoglu’na da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

ÖZ: BİZ GENİŞ BİR AİLEYİZ

UGC Genel Başkanı Ahmet Öz yaptığı konuşmada, “Avrupa Birliği’ne sundugumuz bir proje vardı ve yerel basını güçlendirmek istiyordum. İletişim çeşitlerini yerinde görmek ve ülkeye getirmek istedim. Dünya genelinde basının dostluk kurması amacıyla oluşturduğumuz proje onaylanınca 1 Kasım’da Genel Merkezi Kocaeli olan UGC’yi kurduk. Türkiye’de ve Almanya’da ofisimizi açtık. Temsilcimizi de atadık. ABD’nin 10 eyaletinde temsilcilik atamalarını yapıyoruz. Biz UGC olarak ülkemizi uluslararası alanda temsil ediyoruz. Biz basını tek çatı altında toplamak istiyoruz. Bu şekilde AB projelerini yapacağız. Çeşitli hastanelerle indirim protokolü imzaladık. Yalova’da bir otelde de indirimli tatil yapma imkanı sağladık. UGC olarak ilk şubemizin olağan genel kurulunu yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hatay çok şanslı. Genel merkezde Hatay’dan Genel Başkan Yardımcımız var. Kendisine sonsuz teşekkür ederim. Volkan Özkaya’ya da verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ferit Oflazoglu’na ve yönetimine de başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

GÜVEN: HATAY’DAN TÜRKİYE’YE SELAM OLSUN

Kongrede selamlama konuşması yapan Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Komisyon Üyesi, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı İsa Güven, “Bugünkü kongremiz hayırlara vesile olsun. Kurucu başkan Volkan Özkaya’ya teşekkür ederim. İlk kurucu ilimiz Hatay’dır. Buradan Türkiye’ye selam olsun. Yeni başkanımız Ferit Oflazoglu’na da teşekkür ederim. Bugün Hatay beni çok mutlu etti. Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Otuzbir’e de teşekkür ederim. Allah hepinize uzun ömürler versin. Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

AYDIN: KONGRE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Aydın ise, “Bugünkü toplantıda sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’ni hep birlikte ileriye taşıyacağımıza inanıyor, herkese başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

FERİT OFLAZOGLU TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Konuşmaların ardından yeni üye Hatay Meş’ale Gazetesi imtiyaz sahibi Kazım Çaylı’ya rozeti Genel Başkan Ahmet Öz tarafından takıldı, ayrıca Yazı İşleri Müdürü Fadime Çaylı’ Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çaylı ve Sayfa editörü Kader Şahutoğlu Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Hatay Şubesi üyelikleri gerçekleşti. Ardından Volkan Özkaya, yeni başkan seçilen Ferit Oflazoglu’na başkanlık belgesini takdim etti. UGC Yönetim Kurulu da görevindeki başarılarından dolayı Özkaya’ya teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Oflazoglu kongrenin ardından tebrikleri kabul etti. Kongrenin sonunda davetliler onuruna hazırlanan hediye ve ikramlar takdim edildi. Kongre hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

En az 10 karakter gerekli