Ülkü Ocakları baskın iddiasını yalanladı

Ülkü Ocakları baskın iddiasını yalanladı

ABONE OL
12 Ekim 2021 13:32
Ülkü Ocakları baskın iddiasını yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Günal tarafından kendini ülkücü olarak tanıtan kişilerin bir okulu bastığı iddiasına ilişkin Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı. İl Başkanı Alihan Döner, “7 Ekim Perşembe günü Hatay Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştiği iddia edilen hadise asılsızdır. Söz konusu müfteriler, yalan ve iftirayı huy edinmiş eğitimci kisvesi altında bölücülük ve terör faaliyetlerini destekleyen kimselerdir” dedi.

Döner, Hatay Adliyesi önünde yaptığı açıklamada konuya dahil olan öğrencilerin öğretmenler, Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin ise Eğitim İş’in iddiasını haberleştiren basın yayın organları hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Eğitim İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mustafa Günal, gün içerisinde yazılı bir açıklama ile kendini ülkücü olarak tanıtan kişilerin Perşembe günü Antakya’da bir okulu bastığını iddia etmişti. İddianın haberleştirilmesinin ardından Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı, Hatay Adliyesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Olaya ilişkin açıklama yapan İl Başkanı Alihan Döner, “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Türk Gençliğinin lehine çaba ve faaliyetleri bu menfur zihniyeti rahatsız etmiş, çamur at izi kalsın mantığı ile alçakça iftiralara başvurmuşlardır” ifadelerini kullandı.

“PKK VE TERÖR SEMPATİZANI BAZI ÖĞRETMENLER, SÖZLÜ SALDIRIDA BULUNDU”

Döner, açıklamasının devamında olayın nasıl gerçekleştiğini açıklayarak şu ifadeleri kullandı;

“Hadise lanse ettikleri şekilde, vuku bulmamıştır. Zaten bu alçakça iftiraya destek verip, asılsız söylentiyi haber olarak yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi hakkında Ülkü Ocakları Genel Merkezi’miz suç duyurusunda bulunacaktır. Okul öğrencileri, vakfımız bünyesindeki gönüllülerimizle sohbet ederken saldırgan öğretmenler yanlarına gelmiş, öğrencilere ve arkadaşlarımıza hakaret ve tehdit içerikli söylemlerde bulunmuşlardır. PKK ve terör sempatizanı bazı öğretmenler ise ‘Sizin eğitim hayatınızı bitireceğim’ tarzı ifadelerle sözlü saldırıda bulunmuş buna ilaveten öğrencileri kollarından çekiştirerek olay mahallinden uzaklaştırma girişiminde bulunmuştur. Bu tutumun tek sebebi öğrencilerin vatan-millet sevgisine sahip, terör ve yanlısı tutumlara karşı şuurlu kimseler olmasıdır. Öğrenci velileri de olayı öğrendikleri gibi okul yönetimine şikayetlerini sunmuş, evlatlarına yapılan bu aşağılama ve baskıcı müdahaleye sessiz kalmayacaklarını dile getirmiştir. Hataylı şehidimiz Ahmet Benli’nin adını taşıyan güzide bir eğitim kurumunda terör ve bölücülük faaliyetleri ile nam salmış birilerinin öğretmenlik yapması söz konusu olamaz, olmamalıdır. Sendika kılıfı altında yaptıkları bölücülük faaliyetleri kamuca malumdur. Bu faaliyetlere sessiz kalmayacağız. Genel Merkez ve İl Yönetimi olarak bu iftira karşısında kanuni haklarımızın takipçisi olacağız.”

En az 10 karakter gerekli