“ÜLKÜ OCAKLARI EKRAN BAĞIMLILIĞI STANDI AÇTI”

“ÜLKÜ OCAKLARI EKRAN BAĞIMLILIĞI STANDI AÇTI”

ABONE OL
21 Aralık 2022 17:26
“ÜLKÜ OCAKLARI EKRAN BAĞIMLILIĞI STANDI AÇTI”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı tarafından Mustafa Kemal Üniversitesi’nde ekran bağımlılığı ile mücadele standı açıldı.

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı Üniversite birimi, Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından geliştirilen özel bir yazılım sayesinde ekran bağımlılığı seviyesini belirleyen, ekran karşısında geçirilen süreyi azaltmaya yönelik ekran bağımlılığı ile mücadele standı Mustafa Kemal Üniversitesi’nde açıldı. Antakya’da eğitim gören üniversiteli öğrencileri bilgilendirmek amacıyla standa ilgi yoğun oldu.

DÖNER: GENÇLERİMİZİ HER TÜRLÜ KÖTÜ ALIŞKANLIKTAN KORUYACAĞIZ

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner yaptığı açıklamasında; “Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı olarak uyuşturucu, alkol ve tütün bağımlılığına karşı kararlı mücadelemizi sürdürüyoruz, gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimine tehdit oluşturan ekran bağımlılığı ile mücadele projemizi de üniversiteye kurduğumuz stant ile hayata geçiriyoruz.

Teknolojinin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla Yolbaşçımız, Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım öncülüğünde geliştirilen Ekran Bağımlılığı ile Mücadele Projemizin tanıtımı amacıyla şehir merkezimizde bulunan bilboard ve raket alanlarına ekran bağımlılığı afişlerimizi astırdık. Yapılan araştırmalar bilgisayar, cep telefonu, tablet, televizyon gibi akıllı ekranların aşırı ve kontrolsüz kullanımının ekran bağımlılığına neden olduğunu ve bunun sonucunda da kişiye fiziksel ve ruhsal yönden ciddi zararlar verdiğini ortaya koymuştur.

GENÇLERİMİZİ BİLGİLENDİRİYORUZ

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığı olarak gençlerimizi ve ailelerimizi ekran bağımlılığı konusunda bilgilendirerek, kişiye ve topluma verdiği zararı en aza indirmek istiyoruz. Bu vesile ile gençlerimizin ekran bağımlısı olmadan teknolojiyi etkin ve verimli kullanmalarını tavsiye ediyorum. Geliştirdiğimiz anket ile gençlerimiz kendilerini test edebilecek ve test sonuçlarına göre verilen tavsiyelerden faydalanabilecektir” ifadelerine yer verdi.

Başkan Döner, standa 3 gün boyunca yoğun ilgi gösteren HMKÜ öğrencilerine ve akademisyenlerine teşekkür etti.(Haber:Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli