Uzun Çarşı’nın derdinin dermanı Vali Rahmi Doğan

Uzun Çarşı’nın derdinin dermanı Vali Rahmi Doğan

ABONE OL
24 Mart 2021 20:17
Uzun Çarşı’nın derdinin dermanı Vali Rahmi Doğan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın turizm ve ticaret merkezi olan tarihi uzun çarşı, 50 yılı aşkın süredir altyapı sorunu nedeniyle her yağmur yağdığında adeta göle dönüyor. Altyapısı bir türlü dikiş tutmayan Uzun Çarşı’nın üst kısmı, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve AK Parti Hatay Milletvekillerinin girişimleri sonucunda yenileniyor. Altyapı yetersizliği nedeniyle dağdan gelen sel suları uzun çarşının caddelerini dolduruyor. Esnafın adeta çilesi haline gelen kış ayındaki yağışlardan kurtulmanın tek yolunun altyapı olduğunu vurgulayan esnaflar, sorunlarının tek çözüm yolunun Hatay Valisi Rahmi Doğan olduğunu belirttiler.

ESNAFIN ABİLERİ ABDULKADİR TEKSÖZ VE HİKMET ÇİNÇİN, SESİMİZ OLSUN

Hatay’da Tarihi Uzun Çarşı’da bulunan esnaflar, problemin çözümü için Hatay esnafının abisi olarak bilinen ve esnafın sorunlarını her ortamda açık yüreklilikle belirten Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz’ün esnafın sesi olması gerektiğini ifade ettiler. Binlerce ailenin geçimini sağladığı ve ticaretin kalbinin attığı Uzun Çarşı’nın altyapı sorununun çözümünün Hatay’a fayda sağlayacağını belirten esnaflar, “Hatay’ın altyapısı Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde. Ancak Uzun Çarşı adeta üvey evlat muamelesi görüyor. 10 yılı aşkın süredir görevde olan başkan bizim çilemizi görmüyor. Bu işi çözse çözse Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan çözer. Başkanlarımız Hikmet Çinçin ve Abdulkadir Teksöz’den ricamız bizim sorunumuzu Vali Doğan’a anlatsa da başkanımızın deyimiyle devlet baba bu işe el atsa. Yoksa sorunumuz başka türlü çözülmeyecek.

VALİMİZE GÜVENİYORUZ

Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan, 1 günde Adalı Konağı ve Kültür Merkezi’ni Hatay’a yakışır hale getirmek için adım attı. Biz Valimizin bizim sorunumuza da el atarak kısa zamanda çözebileceğine inanıyoruz. Milletvekillerimizin de desteğiyle bu sorun kısa zamanda çözülecektir. Biz, ekmek kapımızın göle döndüğü manzaraları artık yaşamak istemiyoruz. Tüm Uzun Çarşı esnafları olarak buradan Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’e ve Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz’e sesleniyor, sorunumuza çözüm bulmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

En az 10 karakter gerekli