Vali Doğan Başkanlığında Protokol İmzalandı

Vali Doğan Başkanlığında Protokol İmzalandı

ABONE OL
9 Mart 2021 09:16
Vali Doğan Başkanlığında Protokol İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
08 Mart 2021 Pazartesi günü saat 12:00’de Valilik makamında gerçekleşen imza töreninde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arasında “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin işbirliği çerçevesinde protokol imzalandı. Vali Doğan, imzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, farkındalık yaratma amaçlı yapılan bilgilendirme çalışmalarının, afet risklerini azaltabilmek için tehlikelerin tespitinde ve risklerin azaltılmasında büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi
Protokol kapsamında AFAD, kamuoyuna yönelik eğitici, aydınlatıcı ve bilgilendirici faaliyetleri koordine ederek afet farkındalığı, sivil savunma ve seferberlik hizmetleri gibi çeşitli eğitim faaliyetleri düzenleyecek. Eğitim ve tanıtım faaliyetleri kapsamında kullanılacak her türlü yazılı, görsel ve işitsel materyalin tasarım ve içeriğini hazırlayarak dijital ortamda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile paylaşacak. Ayrıca afet riski azaltma konusunda farkındalık oluşturma amaçlı toplantılar düzenleyecek.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ise bağlı birimleri aracılığıyla AFAD’ın afet farkındalığı kapsamında kamuoyuna yönelik yürüttüğü faaliyetlerin yaygınlaştırılması konusunda destek sağlayacak. AFAD tarafından hazırlanan basılı, dijital, görsel ve işitsel materyallerin kamuoyuna ulaştırılması ve AFAD gönüllüsü kazanımına yönelik toplumun bilgilendirilmesi çalışmalarında destek sağlayacak.
İmza töreninde Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, İl Afet ve Acil Durum(AFAD) Müdürü Ercan Akar ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

En az 10 karakter gerekli