Vali Doğan, Defne Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nin Açılış Törenine Katıldı

Vali Doğan, Defne Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nin Açılış Törenine Katıldı

ABONE OL
19 Mayıs 2022 12:36
Vali Doğan, Defne Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nin Açılış Törenine Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan, hayırsever iş insanı Ersin Şahin ve ailesinin katkılarıyla yaptırılan Defne Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nin açılış törenine katıldı.

Açılış törenine Vali Doğan’ın yanı sıra, hayırsever iş insanı Ersin Şahin ve ailesi, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, okulun öğrencileri, öğretmenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇERKO: OKULUMUZ EN YÜKSEK PUANLA ÖĞRENCİ ALAN OKULDUR

Defne’de Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış töreni İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko’nun açılış konuşmasını yapması ile davam etti. Müdür Vekili Çerko konuşmasında, “Okulumuzun ilk binası merhum hayırsever iş insanı Nevzat Şahin tarafından 11 Kasım 1987’de, bir trafik kazasında kaybettiği oğlu Selim Nevzat Şahin anısına 1995 yılında 2 kat ve 16 derslik olarak inşa edilmiş ve 13 Eylül 1995 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. 1998 yılında ise ihtiyaca binaen merhum hayırseverimiz Nevzat Şahin tarafından 1 kat daha ilave edilerek 24 derslikli Anadolu Lisesi haline getirilmiştir. Hatay ili Defne ilçesi Sümerler Mahallesi bedevi mıntıkasında mülkiyeti hazineye ait parsel üzerinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunun yıkılması üzerine imzalanan protokol ile Şahin ailesi tarafından 24 derslikli tip projeye uygun Anadolu Lisesi binası inşa edilmiştir. İnşa edilen 24 derslikli Ortaöğretim binasına Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi taşınmıştır.

Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nden boşalan binaya ise Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu ismi verilerek Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri bu binaya taşınmıştır.  Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi yeni binası 1168 metrekare oturum alanına olup, bodrum, zemin, +3 kat olarak yapılmış ve 10 milyon TL toplam bedel üzerinden akdedilmiştir. Merhum hayırsever iş insanı Nevzat Şahin’in kıymetli ailesi tarafından yaptırılan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi yeni binasında 24 derslik, birer adet fizik, kimya, biyoloji, görsel sanatlar, tasarım beceri, müzik, robotik kodlama atölyesi, bir bilgisayar dersliği, 180 kişilik konferans salonu, 125 metrekarelik kütüphane, bir spor salonu bulunmaktadır. 27 Eylül 2021 tarihinden itibaren yeni binasını kullanan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi ilk mezunlarını 2002-2003 eğitim-öğretim yılında vermiştir. Hatay ilinde sınavla öğrenci alan Anadolu Liseleri arasında en yüksek puanla öğrenci alan lisemizdir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 23 şubede 646 öğrencimiz, 41 öğretmen, 2 müdür yardımcısı, 1 okul müdürü, 1 memuru, 2 yardımcı personeli bulunmaktadır ve eğitim-öğretim hizmetleri sürdürülmektedir.” dedi.

ŞAHİN: VALİMİZE HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Hayırsever iş insanı Ersin Şahin “Dedem Selim Mahmut Şahin, Hatay Devleti zamanında Milletvekiliydi ve bir vatanseverdi. Babam rahmetli dedem vefat ettikten sonra dedemin ilerlediği yolda devletine, vatanına, milletine saygılı, sevgili ve de her daim hizmet veren başarılı ve hayırsever bir iş insanıydı. Babam, 1987 yılında elim bir trafik kazası sonucu vefat eden rahmetli abimin adına Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi ve Selim Nevzat Şahin Sağlık Ocağını yaptırdı. Hayatta iken en büyük hayali annem ve kendisi adına bir okul yapmaktı. 2018 yılında vefat ettikten sonra Defne Kaymakamımız Nevzat Şengök’e ailemin talebini ilettim ve kendisine teşekkürlerimi iletiyorum mutlulukla ‘olur’ dedi ve konuyu sayın Valimize iletti akabinde ise sayın Valimizde hızlı bir şekilde protokolü organize etti ve protokolü yapılarak inşaata başlandı. İnşaat bitimine kadar etkisini, katkısını gördüğümüz sayın İl Milli Eğitim Müdür Vekilimize ailemiz adına teşekkür ediyorum. Tabi ki en büyük teşekkür sayın Valimizedir. Nevzat Şahin ailesi, Hataylılar olarak geldiği günden bu yana gösterdiği ilgi ve alakadan, Hataylılara vermiş olduğu hizmetten dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Rabbim kendilerini eksik etmesin, sağlık versin ve ayağına taş değdirmesin inşallah.” dedi.

DOĞAN: İLÇEMİZE VE İLİMİZE HAYIRLI OLSUN

Vali Doğan, “Değerli meslektaşlarım, çok kıymetli mesai arkadaşlarım, çok kıymetli hayırseverler, değerli konuklar, kıymetli hanımefendiler, beyefendiler hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Öncelikle Ersin beye yapmış olduğu konuşmadan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Göreve başladığım günden bugüne, Ersin bey ile zaman zaman otururuz. Fakat Ersin bey’in dedesinin Hatay Devletinde, Milletvekili olduğunu ilk defa duydum. Bundan dolayı da ayrıca aileye şükranlarımızı, saygılarımızı sunuyorum. Ersin bey bize, mesai arkadaşlarıma çok teşekkür etti. Asıl teşekkürü kendileri, ailesi hakkediyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına Hatay Valisi olarak sizlere şükranlarımı sunuyorum. Yapmış olduğunuz hayırlar sadece bu binayla sınırlı değil sizin farklı alanlarda, farklı şekillerde hayır yaptığınızı da çok iyi biliyorum, bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Eğitim gerçekten çok önemli bir sektör, evlatlarımızı yetiştiriyoruz. Evlat gelecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği, ailenin geleceği demek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de evlatlarımız, çocuklarımız için, onların en iyi şekilde yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, en iyi şekilde, en güzel okullarda, en iyi öğretmenlerle eğitim vermeye çalışıyoruz. Binayı gördüğümüzde, ne kadar mükemmel bir bina olduğu, binanın içerisindeki müştemilat ve donanımlar anlatıldığında okulun ne kadar donanımlı bir okul olduğu, laboratuvarından kütüphanesine kadar tüm alanların düşünülerek çocuklarımızın hizmetine sunulduğu ortada. 21. Yüzyıl gerçekten çok çetrefilli ve zor geçecek, bu coğrafya zaten geçmişten bugüne zor olan bir coğrafya ama önümüzdeki yüzyıl daha zorlu geçeceğe benziyor. Bizden 100 yıl önce ecdad, bu toprakların Türk yurdu olarak kalması için mücadele ederken büyük fedakarlıklar verdiler, canlarını, mallarını, cesaretlerini ortaya koydular ama gelecek yüzyılda da biz ve bizden sonra gelecek nesillerin aynı ferasetle, aynı duygu ve düşüncelerle yollarına devam etmesi lazım.

Biz eğitim sektörüne ciddi yatırımlar yapıyoruz, bunu herkes yakinen görebilir. Bizim çocukluk zamanımızda sınıfların kapasitesi 70-80 kişi idi, şimdi Hatay’daki bütün okullarımızda öğrenci sayımız sınıf başına 29’larda, otuzun altındayız. Bu rakam neredeyse özel okullar seviyesindeki bir rakama yakın bir rakam. Bu şunu gösteriyor, biz ciddi anlamda okul, derslik yapıyoruz ve bu okullarda çocuklarımıza eğitim verecek öğretmen ataması yapıyoruz. Sadece bu yeterli mi, yeterli değil. Ciddi anlamda bir donanıma, eğitim materyaline de ihtiyaç var bu konuda da gerçekten Milli Eğitim Bakanlığı yapılması gereken ne varsa en alasıyla yapıyor. Çocuklarımızı hem kendi İlimizde, hem civar İllerde, hem de uluslararası arena da yarışabilecek eğitimli çocuklar haline getirebilmek için büyük bir gayret gösteriyoruz. Eminim ki bu çocuklar, çok güzel işler yapacaklar, bu çocuklar Türkiye’nin, bu milletin geleceğinin önünü açacaklar. Bugün Türkiye Cumhuriyeti eğer bazı sektörlerde, alanlarda dünyada adından söz ettiriyorsa, bu çocuklarımızın sayesindedir. Bugün savunma sanayisinde, yazılım alanında, sanayide, tarımda, turizmde eğer bir başarı varsa, bu başarı evlatlarımızın, çocuklarımızın olacak. Ben tekrar Ersin bey’e, değerli annesine ve ailesine şükranlarımı sunuyorum. Çok güzel bir okul yapılmış ve eğitim-öğretime başlanmıştı fakat pandemiden dolayı açılışını yapamamıştık. Bugün bu vesile ile hem açılışını yapalım, hem okuldaki bu programa da kısada olsa bir uğrayalım düşüncesiyle geldik. Hepinize katılımınızdan dolayı şükranlarımı sunuyor, herkesi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Rabbim hayrınızı kabul etsin, yapmış olduğunuz bu hayır işleri de size, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun diyorum.” dedi.

VALİ DOĞAN’DAN ŞAHİN’E SAYFA FOTOĞRAFI

Tören gerçekleşen konuşmaların ardından Defne Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından icra edilen müzik dinletisi ile devam etti. Akabinde Vali Doğan tarafından hayırsever iş insanı Ersin Şahin’e 1995 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Nevzat Ayaz tarafından okulun ilk açılışında, okul şeref defterine yazılan sayfa fotoğrafı takdim edildi.

Tören Vali Doğan, Protokol üyeleri, hayırsever iş insanı Ersin Şahin ve aile üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ve sınıfların gezilmesi ile son buldu.

En az 10 karakter gerekli