Vali Doğan, “OKULUMDA ‘KAN’PANYA VAR” Etkinliğini Başlattı

Vali Doğan, “OKULUMDA ‘KAN’PANYA VAR” Etkinliğini Başlattı

ABONE OL
20 Ekim 2022 14:58
Vali Doğan, “OKULUMDA ‘KAN’PANYA VAR” Etkinliğini Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan, toplumda kan bağışı konusunda farkındalık oluşturulması, kan bağışı bilincinin arttırılması amacıyla Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ın işbirliği ile başlatılan “Okulumda ‘Kan’panya Var” etkinliğine Kızılay Kan Merkezinde kan vererek destek oldu.

İLK BAĞIŞ VALİ DOĞAN’DAN

Hatay Valiliği himayesinde, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ı işbirliğinde gerçekleştirilen “Okulumda ‘Kan’panya Var” etkinliğine destek vermek amacıyla Antakya İlçemiz Cumhuriyet Meydanında bulunan Kızılay Kan Merkezini ziyaret eden Hatay Valisi Rahmi Doğan, burada yapmış olduğu açıklamada, “Öncelikle herkese hayırlı sabahlar diliyorum. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı, Hatay Valiliği ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay ile ‘OKULUMDA KAN’PANYA VAR’ isimli bir kampanya başlattı. Sabahın ilk saatlerinde de kan vererek bu kampanyayı başlatmış oldum. Tüm okullarımızda öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz bu kampanyaya iştirak edecekler ve böylelikle Kızılay’a destek olacağız. Ülkemizin kan ihtiyacının %92’sini Kızılay karşılamaktadır. Kızılay’ın çok çeşitli faaliyetleri var. Dünyanın çeşitli yerlerinde Türkiye adına yapılan yardımlar gibi ülkemizin sağlık sektörüne de verdiği destekler var. Sağlık sektörümüzde Kızılay tarafından yürütülen faaliyetler içerisinde en önemlisi de ülkemizin kan ihtiyacının karşılanması. Tabi bu kuruluşa destek vermek büyük önem arz etmektedir. Bizde Hatay olarak bir nebze olsun destek verebilmek adına böyle bir kampanya başlattık. İlimiz okullarında kampanya süresi boyunca bu faaliyet devam edecek. Ben şimdiden emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm Hataylı hemşehrilerimi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Ben tekrar emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz, Kızılay Başkanımız olmak üzere kampanyayı yürüten tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra etkinlik kapsamında ilk kan bağışında bulunan Vali Doğan, İlimiz okullarında faaliyet gösterecek olan “Okulumda ‘Kan’panya Var” etkinliğini başlattı.

En az 10 karakter gerekli