VATANDAŞIN DERDİ SICAK VE SİNEK.. YOK MU BU SORUNU ÇÖZECEK!!

VATANDAŞIN DERDİ SICAK VE SİNEK.. YOK MU BU SORUNU ÇÖZECEK!!

ABONE OL
30 Mayıs 2023 16:15
VATANDAŞIN DERDİ SICAK VE SİNEK.. YOK MU BU SORUNU ÇÖZECEK!!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deprem felaketi nedeniyle çadırlara veya konteynerlere sığınmak zorunda kalan yüzbinlerce Hataylı vatandaşın en büyük sorunu toplu yaşam alanlarını istila eden sinekler oldu.

Sıcaklıkların artmasıyla sayıları giderek artan sivrisinek ve larvaların henüz yumurtlama dönemindeyken ilaçlama yapılarak yayılımının önlenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, bu konuda yetersiz kalan Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne sitemlerini dile getirdiler.

BİZE YAŞAMAK HARAM MI?

Çadırlarda hayatın çekilmez bir hal aldığını belirten vatandaşlar; “İçerisi sıcak, dışarısı ise sinek kaynıyor, bize yaşamak haram mı” diyerek yetkililere çağrıda bulundular. Depremden kaçarken, daha büyük ve kalıcı sorunlarla karşılaşan yüzbinlerce Hataylı vatandaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan sivrisinek ile mücadele konusunda yetkilileri göreve çağırdı.

HBB YAPAMIYORSA ANTAKYA BELEDİYESİ GÖREV YAPSIN

Deprem felaketi sonrasında asli hizmetlere dahi yetişmekte zorluk çeken Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden gereken hizmetleri alamadıklarını belirten vatandaşlar, sivrisinek sorununun her geçen gün daha da arttığını belirterek yetkilileri bir an önce önlem almaya davet ettiler. Konuyla ilgili Hatay Valiliğine seslenen vatandaşlar, “Depremden kaçtık, ancak çadırda da bize hayat yok. İçerisi cehennem sıcağı, dışarısı ise sivrisinek kaynıyor. Bize ne çadırda ne de çadır dışında hayat şansı tanınmıyor. Dışarıda enkazlar dolayısıyla sivrisinekler her geçen gün daha da büyüyor ve tehlikeli hale geliyor. Eğer önlem alınmaz ise sivrisineklerden çocuklarımız hastalanacak ve bu durum salgın hastalıkların yayılmasına yol açacak. Deprem gününden bu yana Hatay Büyükşehir Belediyesi görevini yeterince yapamıyor. Eğer sivrisinekler ile zamanında mücadele edilseydi, bu sorun bu kadar büyümezdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi eğer sivrisineklerle mücadele edecek yeterlilikte değil ise biz Hatay Valiliği’nden bu görevin Antakya Belediyesi’ne verilmesini rica ediyoruz. Bizim yollarımızı yapan, her ihtiyacımızda yanımızda olan Antakya Belediyesi’nin sivrisinek sorunu ile de başarıyla mücadele edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Vatandaşlar artan sıcakların da etkisiyle sayıları her geçen gün artan sivrisinek ile mücadele konusunda yetkililerden çözüme yönelik adım atılmasını istiyor.

En az 10 karakter gerekli