"Vatandaşlarımıza büyük sorumluluk düşüyor"

"Vatandaşlarımıza büyük sorumluluk düşüyor"

ABONE OL
11 Aralık 2020 18:31
"Vatandaşlarımıza büyük sorumluluk düşüyor"
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Hatay’da 8 PCR Cihazı ile Vatandaşlarımıza hizmet vermektedir●
Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve özellikle de son dönemde ilimiz Hatay’ı fazlaca etkileyen koronavirüs pandemisinde sağlık çalışanlarına daha fazla iş yükü biniyor. Vakaların azaltılması için kurallara ve yasaklara tamamen uyulması gerekiyor.
Pandeminin ilk dönemi ile günümüze bakıldığında sağlık çalışanı sayısı aynı seviyede ve aynı ekip iken, vakaların artmasıyla sağlık çalışanlarının iş yükünün daha da arttığı görülüyor. 24 saat esasına göre hizmet veren sağlık çalışanları, vatandaşların sağlıklarını korumak için can siperane şekilde mücadele ediyor. Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat ve sağlık çalışanları, sosyal medya hesapları aracılığıyla vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunarak, uyulması gereken kuralları hatırlatıyor. Maske ve mesafe denetimlerine katılarak vatandaşlara sürekli uyarılarda bulunan Hambolat, kurumun sosyal medya hesaplarından da aynı şekilde Hataylı vatandaşların bilgilenmelerini sağlıyor ve vatandaşlara uyarılarda bulunmayı da ilk günden bu yana ihmal etmiyor.
DİKKATLİ OLALIM, KORONAYI BİRLİKTE YENELİM
Vakaların ilk gününden bu yana 7 gün 24 saat görevinin başında olan ve bu anlamda büyük fedakarlık gösteren TAKIMIN KAPTANI İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, son olarak yaptığı paylaşımlarda, “Sağlık çalışanlarımız salgının ilk gününden bu yana can siperane şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu anlamda tüm sağlık camiasını kutluyorum. Vatandaşlarımızın konulan kurallara ve yasaklamalara daha sıkı uyması ile beraber salgının artış hızının düşeceğini hep birlikte göreceğiz. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum.
İlk günden bu yana sağlık çalışanları olarak aynı ekiplerimizle süreci yönetiyoruz. Ayrıca koronavirüs sürecinde Hatay’da toplamda 8 PCR cihazıyla Hatay halkına en hızlı ve güvenilir hizmeti vermeye çalışıyoruz. Ancak artan vakalarla birlikte son günlerde iş yükleri arttı. Vatandaşlarımıza yönelik yasaklamalar da faydasını göstermeye başladı. İnanıyorum ki bu yasak ve kurallara sıkı sıkıya uyarak salgını Hatay’da tarihe gömeceğiz. Bunu sağlık ve Hataylı vatandaşlarımız ile hep beraber başaracağız ifadelerini kullandı.”
İlimiz Ülkemizde salgının başlangıç tarihinden üç ay öncesine kadar Türkiye ortalamasında vakanın en düşük seviyelerde gösteren bir il olarak tablolarda göründü. O günde bu ekiple çalışıldı, bugünde aynı ekiple ilerleme kaydediliyor. Şayet biz sağlık çalışanlarımıza yardımcı olup, kurallara uyarsak ilk andaki gibi vakaların düşüşü gibi yol alınır ve üzülmeyiz.
Bize düşen asıl görev ise, tüm vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları, çıkmaları durumunda da maske, mesafe ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymaları gerekliliği doğuyor.

En az 10 karakter gerekli