“Vekil Özel HBB’yi bombardımana tuttu”

“Vekil Özel HBB’yi bombardımana tuttu”

ABONE OL
23 Ağustos 2021 19:34
“Vekil Özel HBB’yi bombardımana tuttu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İl Başkanı Adem Yeşildal’ın HBB ile ilgili açıklamalarının ardından HBB’yi, adeta bombardımana tuttu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce restore edilen yapıları yeniden restore edilmek üzere ihaleye çıkarmasını sert şekilde eleştiren Özel, İl Başkanı Yeşildal ile birlikte konunun takipçisi olacağını bildirdi.

Milletvekili Özel konuyla ilgili yayınladığı açıklamada, “Hatay Büyükşehir Belediyesi 21.06.2021 tarihinde davet usulü(!) ile; “Mülkiyetindeki parsellerde bulunan taşınmaz kültür varlıklarının restorasyon yapım işi” için ihaleye çıktı. İhale, en düşük teklif olan 40 Milyon 200 bin 95 Türk Lirası ile sonuçlandı ve sözleşme imzalandı. Ancak ihale edilen taşınmazlara detaylı bakıldığında; aralarında daha önce bu ihale bedelinden çok daha yüksek bedellerle restorasyonu tamamlanmış taşınmazlar olduğu görülmektedir. Bu taşınmazların daha önce restore edildiğini Antakya’da yaşayan herkes rahatlıkla gidip görebileceği gibi Hatay Büyükşehir Belediyesinin 2019 Yılı Faaliyet Raporunda da bu durum açıkça görülmektedir.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bu faaliyet raporunda; Antakya 4. Mıntıka 2056 Parselde bulunan Vali Konağı’nın 20.12.2019’da tamamlandığı, 47 Milyon 790 bin 836 Türk Lirasına mal olduğu ve 3. Mıntıka 1221 nolu parselde çalışmalara başlandığı açıkça belirtilerek binaların eski-yeni görselleri paylaşılmıştır. Hal böyleyken; sadece bir tanesi daha önce yaklaşık 48 milyon Türk Lirası harcanarak restore edilen binalar, 40 Milyon Türk Lirasından fazla bir bedelle nasıl olur da tekrar restore edilmek istenebilir. Bu ihaleyi alan Yüklenici neyi restore edecek? Karşılığında kendisine nasıl ödeme yapılacak? Yapılan ödeme kime tekrar ödenecek? gibi soruların cevaplarını kamuoyu merak etmektedir.

İl Başkanımız Adem Yeşildal ile birlikte hepimiz konunun takipçisi olacağız. Aşağıda bağlantısını paylaştığım 2019 Yılı Faaliyet Raporunun 84. 96. ve 98. sayfalarına bakıldığında Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği ve 21.06.2021’de tekrar yapım işi için ihaleye çıktığı binalar rahatlıkla görülecektir! CHP Belediyeciliği, 2 yıl önce 48 milyon Türk Lirasına restore edilen binaların, tekrar 40 Milyon Türk Lirasına restorasyon ihalesine çıkmak” ifadelerini kullandı.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli